İstanbul ve Ankara için yağış uyarısı

Meteoroloji İstanbul ve Ankara için yağış uyarasında bulundu.

Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. ANKA'nın haberine göre, yağışların; genellikle yağmur, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğu ile Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 6 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle değişik yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yağış alan yerlerde yer yer kuvvetlice esecek.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunurken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BUZLANMA VE DON OLAYI

Meteoroloji, “Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusuna karla karışık yağmur ve yer yer kar, öğle saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Van ve Tunceli çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA: Çok bulutlu, hafif yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu. (5)

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu. (12)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu.(15)

ADANA: Parçalı az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu. (15)

ANTALYA: Az bulutlu. (16)

SAMSUN: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı.(10)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (-5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(8)