İstanbul havalimanlarında radar arızası: İstanbul uçaklarını Ankara indirdi

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçakların yaklaşma sistemlerinde sıkıntı ortaya çıkınca uçakların indirilmesi için Ankara’da bulunan Türkiye Hava Trafik Kontrolü Merkezi devreye girdi. Yaklaşık iki saat boyunca İstanbul’daki uçaklar, Ankara’daki merkezin yönlendirilmesiyle güvenlikle iniş yaptı.

Bugün 11.47’de, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sistem aksaklığı meydana geldi. Bu sorun uçakların alanlara güvenli yaklaşarak inememe tehlikesi yarattı. Türkiye Hava Trafik Kontrolü Merkezi devreye girerek, uçakların bir sorun yaşamadan iniş yapmalarını sağladı. İstanbul’daki sorun giderilince merkez de devreden çıktı. 

İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda smart sistemlerinde aksaklık yaşandı. Saat 11.47’de başlayan arıza yaklaşık 1,5 saat sürdü. Bu sürede İstanbul’daki havalimanlarına yaklaşma hizmeti Ankara saha kontrol merkezi tarafından verildi.Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), arızayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Bugün İstanbul smart sistemlerinde yaşanan aksaklığın ardından Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları yaklaşma hizmetleri geçici olarak Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi (HTKM) bünyesinde bulunan Ankara saha kontrol merkezi tarafından verilmektedir. Acil durum çözümü olarak daha önceden planladığı şekilde gerçekleşen bu uygulamada havacılık emniyetini tehlikeye atacak herhangi bir durum söz konusu değildir. Esenboğa Havalimanı’nın konuyla ilgisi yoktur.” denildi.