İsrail saldırıları hayvanları öldürürken... Köpek, yavru aslana 'annelik' yapıyor

İsrail saldırılarında yüzlerce hayvanın telef olduğu Gazze Şeridi'nde, hayatta kalanların korunması için büyük çaba sarf ediliyor. Gazze Şeridi'nde yapılan saldırılardan sonra annesi tarafından reddedilen yavru aslana, bir köpek "annelik" yapıyor.

NTV'de yer alan habere göre Nema et-Terfihiyye Hayvanat Bahçesi Müdürü İbrahim Sıbeyte, 7 Haziran'da 3 aslan yavrusunun dünyaya geldiğini ve annesinin "süt vermemesi" nedeniyle ikisinin öldüğünü belirtti. Hayatta kalan son yavruyu kurtarmak için hayvanat bahçesi görevlilerinin Kanadalı bir veterinerle konuyu görüşerek, çözüm aradığını dile getiren Sıbeyte, "Kanadalı veteriner, köpek sütünün aslanın sütüne en yakını olduğunu söyledi. İlk etapta zor oldu. Ancak sonra alışan köpek, 8 yavrusunu emzirdikten sonra aslan yavrusuna süt vermeye başladı. İlk kez böyle bir şey oldu" dedi. Gazze'deki hayvanat bahçesinde 5'i dişi, 9 aslan olduğunu, maddi imkansızlıklar nedeniyle aslan yavrularına yeterince bakamadıklarını dolayısıyla  bunların gelişemediğini anlatan Sıbeyte, kapalı alanda kalan dişi aslanların da yavrularını besleyemediğini ifade etti. 

İsrail ablukası ve sık sık düzenlediği saldırılar Gazze'deki hayvanları da olumsuz şekilde etkiliyor.

Bu durum hayvanat bahçelerine de yansıyor. Ambargo nedeniyle Mısır-Gazze arasındaki tünellerden geçirilerek getirilen hayvanların bulunduğu küçük ve orta ölçekli hayvanat bahçeleri bulunuyor. 

Gazze'deki Bisan Hayvanat Bahçesi Müdürü Şadi Hamad da İsrail'in geçen yıl düzenlediği saldırılarda bahçesindeki 4 dişi aslanın aralarında bulunduğu 86 hayvanın ve yüzlerce kuşun telef olduğunu söylemişti.