IŞİD'in Türkiye'deki saldırılarını planlayan Durmaz'ın mailleri ortaya çıktı

IŞİD’in Diyarbakır, Suruç, Ankara Garı saldırılarının talimatını veren ‘Ebu Bekir’ kod adlı Türkiye emiri İlhami Balı’nın Türkiye’deki örgüt hücreleriyle ortak mail üzerinden haberleştiği belirlendi. IŞİD’in Gaziantep hücresinden Yunus Durmaz ile Balı’nın kanlı saldırıları mail adresinden planladıkları ortaya çıktı.

IŞİD’İN Türkiye’deki hücre yapılanması ile Suriye’deki komuta merkezinin, ortak mailadresi üzerinden haberleştikleri, eylemleri burada planladıkları ortaya çıktı. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Ankara Gar’ında düzenlenen canlı bomba saldırısıyla ilgili hazırlanan iddianamede, örgütün Suriye’de bulunan Türkiye emiri İlhami Balı’nın kullanılan ortak mail adresinden IŞİD’in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz ile bağlantı kurduğu kaydedildi. 

Durmaz’ın bilgisayarının kriminal incelemesinde“Biz programı kullanmaya başladıkgmail adresimiz, [email protected]. Mesajları buraya yollarsınız. Programdaki ortak şifremiz:1679435820/justjusties” mesajı bulundu. Durmaz’ın mesajında sınırdan geçişlerde askerlerle işbirliği yapan insan kaçakçılarının kullanılmasını teklif ettiği belirtildi. İddianamede, özetle Durmaz’ın şu mesajı yer aldı:

“Birinci mesele, emni kardeşlerin aileleri getirilecek. Sınırdan adam ve malzeme geçişinin ayarlanması. Eylem yapıp dönen kardeşin en emniyetli, şifreli bir şekilde sınırdan alınması. Eğer varsa Kürt kardeşlerin istihbarat ve amel (canlı bomba eylemi) için gönderilmesi. Nitriyatın yükseltilmesi. Sınırların kapalı olması, eylem yapılmaya devam edildiği müddetçe ulaşımın daha da zor olması bundan dolayı nitriyatın arttırılması. İstenilen 20 bin dolar. 

(‘Neden bu kadar’ sorusuna karşılık) Eylem için araba, motor satın alınması. Kısacası işin daha emniyetli hale getirilmesi için. Askeri kanadın ihtiyacımız olan kardeşler hususunda gevşek davranmaması ve Allah’tan korkması. Alüminyum Pudra bulundu. Kilosu 1500 TL. Siyanür bulundu, kilosu 1500 ile 3000 arası. 20 bin dolar gönderilirse bu ihtiyaçları karşılar. Allah sonumuzu hayır etsin. Biz yine de telfonları topladık hepsini sınıra yakın biryere bıraktık. İçeriye gidildi havası vermek için turistik bölgelerin tarasutu için kardeşi hemen yolladık. Bizde burda bu programla çalışacaz, gelirse hemen şeyhe yollarız. 

BU ADAM ASKERİ BAĞLAMIŞ

Karkamış’da birtane kaçakçı var. Jarablusdan kaçak mal getirtiyor. Onu tanıyan kardeş kefilim diyor. Ben cahıliyede çok çalıştım diyor. Eger isterseniz, konuşum yol varsa içerden silahları ve mermileri getirtelim diyor. Bu adam askeri bağlamış, belirli gun ve saatlerde kaçak mal getiriyormuş. Eger olursa tertib yapalımmı?”

Durmaz’ın Balı’ya gönderdiği mesajlardan biri de şöyle: “Paramızı yollayın, ayreten bana silah ve mermi içinde para yollayın. Arabaları ayarlama yolunu bulduk. İmalathane kuruyoruz, patlayıcılar hazır olduğunda arabalar da hazır olur inşallah. Mesullerimizden eksiklerimiz ve hatalarımız noktasında nasihat istiyoruz. Cebrail Kaya’yı (Bettarı) Adıyaman’da bulunan PKK’nın toplandığı bir kahvahaneye amel (canlı bomba eylemi)yapması için alacaktım, yolunu yapıyordum. Duydumki Bettarı şeyh almış, eğer bir işi yoksa yollayın gelsin. Ailesiz tabi. Birtane girişken konuşmayı bilen, kimliği ehliyeti olan Arap gelsin. Üzerine malzeme alacaz araç askeri malzeme gibi, bu acil. Bir daha biz size telfondo dönmeden adam çıkarmayın. Erken çıksın dediniz 5 gün sonra adamları aldık. Gönderilen mesajları aldığınız bilgisayarla okuduğunuz blgisayar ayrı olsun. Şamil (Muhammet Zana Alkan), cihad (Savaş Yıldız), Ammar (Ömer Deniz Dündar) ve hanımı resimlerini yollasınlar bir ihtimal sahte kımlık çıkaracaz. Bacının resmi yüz tarafı alın ve çene açık olacak şekılde çekilsin. Eksik olan ve aklıma gelenleri mesajla yollarım sen benim adresime normal bir şey yolla adresini bileyim.”