'İnsansız tank' diyen Erdoğan'dan sonra damadı artırdı: İnsansız jet de yapacağız!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'İnsansız tank yapacağız' açıklamasını, damadı Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar daha ileriye taşıdı: 'İnsansız jet çalışmamıza başlamayı düşünüyoruz...'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "İnsansız tank yapacağız" açıklamasını, damadı Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar daha ileriye taşıdı: "İnsansız jet çalışmamıza başlamayı düşünüyoruz..."

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, kendi sınıfında dünyanın en iyi insansız hava araçlarını (İHA) yaptıklarını öne sürerek, “Bundan sonra da inşallah dünyada kendi sınıfının en moderni diyebileceğimiz 4,5 ton ağırlığında, 1,5 ton yük taşıma kapasitesine sahip bir insansız hava aracını geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Kısa bir süre sonra da insansız jet çalışmamıza başlamayı düşünüyoruz” dedi.

20-23 Eylül 2018 tarihinde 3. havalimanında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali “Teknofest İstanbul”un tanıtım toplantısı yapıldı. Aynı zamanda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 3. havalimanı terminal binasında yapılan tanıtım toplantısında, Teknofest İstanbul Festivali ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

'AFRİN İÇİN SAHADAYDIK'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Bayraktar konuşmasının başında, “Teknik müdürlüğünü yürüttüğüm Baykar adına çok yoğun bir şekilde kullanılan silahlı insansız hava araçları ve insansız hava araçlarına destek olmak adına, operasyonun (Afrin) başından itibaren mühendis ekibimizle birlikte sahadaydık. Çok yoğun bir şekilde oradaki faaliyete destek olabilmek için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Teknofest’te 12 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarının Türkiye’nin en kapsamlı yarışmaları olacağını belirten Bayraktar, “Bugün dünyada teknolojinin birçok alanında düzenlenen yarışmalar bilimsel gelişmeleri hızlandıran ve o alanda en ileri teknolojik ürünleri üreten girişimleri ortaya çıkarıyor. Biz de Teknofest kapsamında düzenleyeceğimiz farklı yaşlardan gençlerin katılacağı teknoloji yarışmalarının ülkemizin havacılık, uzay ve teknoloji alanlarındaki gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.