İngiltere'deki Türkiye vatandaşlarına tuzak gibi son gün uyarısı

Tükiye'nin İngilitere Başkonsolosluğu tarafından bugün (14.02.2017) yapılan duyuruda, referandumda oy kullanmak isteyen Türkiye vatandaşlarının adres beyanlarını 15 Şubat öğlenine kadar yapmaları gerektiği belirtildi.

Türkiye'nin İngiltere Başkonsolosluğu resmi internet sitesinde yapılan duyuruda, anayasa değişikliği referandumu sürecine ilişkin bilgiler paylaşılırken, oy kullanmak isteyen vatandaşların adres beyanlarını 15 Şubat öğlen 13:00'e kadar yapmaları gerektiği belirtildi. Başkonsolosluk akşam saatlerinde yaptığı duyuru ile vatandaşlara adres beyanında bulunmak üzere sadece yarım gün süre tanındığını duyurmuş oldu.

Başkonsolosluk oy kullanmak isteyen vatandaşların adres beyanlarını 18 Şubat'a kadar yapması gerektiğine ilişkin uyarıyı ise sitesinden kaldırdı. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: 

"Bu aşamada, vatandaşlarımızın anılan adresten yurtdışı seçmen listesinde kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri ve kayıtlarının bulunmaması halinde seçmen kütüğünde yer alabilmelerini teminen15 Şubat 2017 günü saat 13:00’e kadar mutlaka adres beyanlarını yaptırmaları gerekmektedir."