İlyas Salman: Cumhurbaşkanı'nın elinden ödül almam

İlyas Salman, "Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden ödül alır mısınız?" sorusuna yanıt olarak "Almam çünkü halkın inancını kullanarak iktidarda kalmayı tercih eden insanları sevmem" dedi.

İlyas Salman, Posta gazetesinden Oya Çınar'a konuştu.

Salman, "Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden ödül alır mısınız?" sorusuna yanıt olarak "Almam çünkü halkın inancını kullanarak iktidarda kalmayı tercih eden insanları sevmem. O koltuğa oturunca Alevi misin, Sünni misin, Rum musun, Kürt müsün gibi insanları birbirinden ayıran tutumlar biter, bitmeli. Devletin dini olmaz. Devlet insan ayırmaz. Ayırmamalı." dedi.

Usta oyuncu, "Cumhurbaşkanlığı resepsiyonlarına davet edildiniz mi?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Hayır. Biliyorlar çünkü. Ben gitmem. Gidersem de rahat durmam, konuşurum."

RECEP İVEDİK SORUSUNA YANIT

İlyas Salman, Oya Çınar'ın "'Recep İvedik' filmleri şarlatanlık mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Tabii. Dört tane belden aşağı espri yapacaksın. "Orama koyma, burama koy" diyeceksin. Ama çok izleniyor diyorlar. Eee? Ne yapalım yani. AK Parti'ye de çok oy veriyorlar. Bu mudur tek kıstas!"

'BEN ZENGİN SOFRASINA OTURMAM'

Salman, "iflah olmaz bir solcuyum" diyerek görüşlerini şöyle ifade etti:

"Oyunculuğumun önemli kısmını sokaktaki insanlardan öğrendim. Onları iyi tanıdığım için iyi canladırdım. Gerçek hayatta dostlarım da onlar arasındadır. Abartman görevlisi de benim dostumdur, sokaktaki balıkçı da. Ben zengin sofrasına oturmam. İflah olmaz bir solcuyum. İnatçı bir Atatürkçü, devrimci olmaya çalışan bir insanım."