IKEA tablosuna 2,5 milyon avro fiyat biçtiler

Hollandalı bir şaka ekibi, modern sanat müzesine astıkları IKEA posteriyle ilgili "sanatseverler"in fikirlerini aldı. Hollandalı sanatseverler "tablo"yu oldukça beğenirken, fiyat olarak da 2,5 milyon avroyu uygun gördü.

Video paylaşım sitesi YouTube üzerinden şaka videoları yayınlayan bir ekip, Hollandalı "sanatseverleri" fena kekledi. Modern sanat müzesindeki tabloların arasında IKEA'dan aldıkları 7 dolarlık bir posteri koyan ekip, karşılarındaki "sanat eseri" hakkında fikirlerini sordukları Hollandalılardan, tablonun "şok edici" olduğu yorumunu aldı. Daha sonrasında konuştukları kişilerden tabloya fiyat biçmelerini isteyen ekibe verilen en yüksek fiyat ise 2,5 milyon avro oldu.

Programın sunucusu Boris Lange'in konuştuğu kişilerden biri, tabloyu yapan sanatçının "güzel bir ruha sahip olduğunu" söylerken, bir diğer sanatsever ise tablonun, "birbirinin üzerinde ve içindeki şeylerin kuruculuğunu yansıttığını" söyledi. İsveçli sanatçı IKE Andrews'un eseri olarak tanıttıkları tablo hakkında gerçeği öğrenen birçok kişinin şakadaki komik tarafı gördüğünü söyleyen ekip, tabloyu yerlere göklere sığdıramayan iki adamın ise gerçek karşısında sinirlenerek, hiçbir şey söylemeden mekanı terk ettiğini açıkladı.