Hüseyin Aygün: AKP'nin sahte mutabakatına karşı 4 Eylül'de Kartal'da buluşalım

CHP eski Milletvekili Hüseyin Aygün, Yenikapı'da Erdoğan'ın dayattığı mutabakatın sahte olduğunu belirterek, "Yenikapı sahte bir mutabakat mitingiydi. Gerçekten demokrasi isteyenler, AKP'ye karşı yıllardır mücadele edenler, Gezi'de kanını dökenler, sakat kalanlar, bedel ödeyenlerdir. Gerçek demokrasi isteyenler AKP'nin sahte mutabakatı etrafında değil, 4 Eylül'…

Haber Merkezi

CHP eski Milletvekili Hüseyin Aygün, Yenikapı'da Erdoğan'ın dayattığı mutabakatın sahte olduğunu belirterek, "Yenikapı sahte bir mutabakat mitingiydi. Gerçekten demokrasi isteyenler, AKP'ye karşı yıllardır mücadele edenler, Gezi'de kanını dökenler, sakat kalanlar, bedel ödeyenlerdir. Gerçek demokrasi isteyenler AKP'nin sahte mutabakatı etrafında değil, 4 Eylül'de Kartal'da buluşmalılar" dedi. 

4 Eylül'de İstanbul Kartal'da düzenlenecek "Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz" mitingine destek veren Hüseyin Aygün, kendisinin de o gün Kartal'da olacağını söyledi. 

Aygün soL'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Yenikapı mitingi Erdoğan ve ekibinin sahte bir 'demokrasi' ve 'ulusal mutabakat' mesajıyla sonuçlandı. Yenikapı'dan çıkan Erdoğan, hemen, orda toplanan milyonlarca insanın iradesini, idam isteyen bir irade olarak niteledi ve darbe kararı önüne gelirse imzalayacağını söyledi. Herkesi Yenikapı'da kendi etrafından toplanmaya çağıran Erdoğan, bugüne kadar yayınlanan bütün kanun hükmünde kararnameleri tek başına hazırladı. Muhalefet partilerine, sivil toplum örgütlerine, Barolar Birliği'ne, gözaltında ve hapishanedeki insanlarla ilgili çalışmalar yapan deneyimli kuruluşlara hiçbir şey sormadı. Kanun hükmünde kararnamelerle, anayasaya aykırı şekilde tüm hak ve hürriyetleri ortadan kaldıracak, onların özüne dokunacak kararlar aldı.

Yenikapı mitingi sahte bir mutabakat mitingiydi. Gerçekten demokrasi isteyenler, AKP'ye karşı uzun yıllardır mücadele edenler, Gezi'de kanını dökenler, sakat kalanlar ve bedel ödeyenlerdir. Gerçekten demokrasi isteyenler AKP'nin sahte mutabakatı etrafında değil, 4 Eylül'de Kartal'da buluşmalılar, Kartal'da olmalılar. Ben de o gün Kartal'da olacağım."