Harry Potter hayranlarına kötü haber

Harry Potter serisinin 12 yeni öykü kitabının yayınlanacağı iddiası gerçek dışı çıktı.

Haber Merkezi

İlk kitabı 1997 yılında yayınlanan ve okuyucularla buluşan 7 kitabı satış rekorları kıran Harry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling'in Noel öncesinde kitaptaki karakterlerin hikayelerini anlatan 12 yeni öykü yayınlayacağı iddia edilmişti. Quiddich seven, ruh emicilerden korkan ve akşamları iş çıkışında kaymakbirası içmeye giden Harry Potter hayranlarını oldukça heyecanlandıran bu iddia, ne yazık ki asılsız çıktı.

J. K. Rowling'in yeni öyküleri, Harry Potter serisiyle ilgili kitapta yer almayan bilgilere odaklanan ve kitaplardaki hikayeleri interaktif çözümlerle yeniden anlatan Pottermore isimli internet sitesinde yayınlayacağı iddia edilmişti. Ancak Pottermore'un Facebook hesabından yayınlanan mesajla, "Hayranları hayal kırıklığına uğrattığımız için özür dileriz ama Noel öncesindeki günlerde yayınlanması beklenen 12 yeni hikayeden oluşan bir set yok. Pottermore bile bu kadar cömert olamaz" açıklaması yapıldı.

Serinin yazarı J. K. Rowling'in ABD'de kutlanan Cadılar Bayramı öncesinde seride yer alan karakterlerden biriyle ilgili kısa bir öykü yayınlamıştı. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabındaki karakterlerden biri olan Dolores Umbridge'le ilgili bu hikaye, serinin hayranlarını Noel için de beklentiye sokmuştu.