Gericiler yılbaşı kutlamalarını böyle hedef göstermişti: 'Yılbaşı bombasını patlatalım'

Yılbaşı kutlamalarını hedef alan gericiler, yılbaşının kutlanmaması için bildiri dağıtmış, Noel Baba'nın başına silah dayamış, Noel Baba bıçaklamıştı.

Haber Merkezi

Yılbaşı kutlamaları bu yıl gericiler tarafından yoğun olarak hedef alınmıştı. "Cübbeli Ahmet" lakaplı tarikat lideri Ahmet Mahmut Ünlü, "Neden Kafir'in bayramını kutlayacağım ya! Sen gavurların bayramını kutlarsan, Allah da başına kafirleri musallat eder!" şeklinde konuşarak yılbaşını kutlayanlara yönelik nefret söyleminde bulunmuştu.

Anadolu Gençlik Derneği üyesi gericiler İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi’nde "yılbaşı kutlanmasın" açıklaması yaparak, "Uyma şeytana aldanma kutlama!" yazılı dövizler ve "İslam dünyasında yaşam savaşı, ehli dünyanın heyecanı yılbaşı" yazılı bir pankart taşımıştı.

'YILBAŞI BOMBASINI PATLATALIM'

Milli Gazete adlı gerici gazete, yılbaşı kutlamalarına tepki göstererek, "kutlaMA" manşeti attı ve "maneviyatımıza yerleştirilen yılbaşı bombasını kontrollü bir şekilde patlatalım" demişti. 

Aydın'ın Nazilli İlçesinde Alperen Ocakları'na bağlı bir grup gerici, Noel Baba'nın kafasına silah dayayarak yılbaşı kutlamalarını hedef göstermişti. Geçen senelerde Noel Baba'yı kovaladıkları ya da dövdükleri izlenimini veren gericiler bu sefer de efe kostümleri giyerek Noel Baba'yı darp etmiş ve kafasına silah dayamıştı.

AKP'Lİ İSİMLER YILBAŞI KUTLAMALARINI BÖYLE HEDEF GÖSTERMİŞTİ

AKP milletvekili Mustafa Şentop, halkı kışkırtarak, okullarda yeni yıl etkinliklerinin yasaklanmasını "Okulda noel şarabı kaynatıp lise öğrencilerine içiren Alman öğretmenler varmış" diyerek savunmuştu. Şentop, "Kendinize gelin. Burası Türkiye" demişti.

İstanbul Erkek Lisesi'nin de aralarında olduğu pek çok okulda yılbaşı etkinlikleri yasaklanmış, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da bu konuda açıklamalar yapılmıştı.

Şişli Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür de "öğrencilerin yeni yıl için hediyeleşmemesi, süsleme ve kutlama etkinliklerinin yapılmaması için ikinci bir uyarıya mahal vermeden gereğini önemle rica ederim" diyerek yılbaşı kutlamalarına karşı açıklama yapmıştı.

Diyanet tarafından yapılan açıklamada da "Yeni bir yılın ilk saatlerinin başka kültürlere, başka dünyalara ait yılbaşı eğlenceleriyle israfa dönüştürülmesi ne kadar da düşündürücüdür" denilerek yılbaşı kutlamaları hedef alınmıştı.

Türkiye'nin pek çok yerinde bildiriler dağıtan gericiler, yılbaşını hedef göstererek halkı kışkırtmış, yılbaşı kutlamalarına karşı propaganda faaliyeti yürütmüştü.