Gerici 'tarihçi' uydurdu: Abdülhamid 16 yaşındayken Panama Kanalı'ndan hisse senedi almış

Akit yazarı "tarihçi", bir televizyon programında 16 yaşındaki Abdülhamid'in Panama Kanalı'ndan hisse senedi aldığını iddia etti. Abdülhamid'in 16 yaşında olduğu yıl 1858, Panama Kanalı'nın ilk yapım denemeleri ise 1881!

Haber Merkezi

AKP yandaşı gerici "tarihçilerin" uydurma tarih yazımına her gün bir yenileri daha ekleniyor.

Son olarak Beyaz TV'de yayımlanan "Ne var ne yok" programında konuşan Yeni Akit yazarı "tarihçi" Ahmet Anapalı, 2. Abdülhamid'in 16 yaşında Panama Kanalı'nın hisse senetlerinden satın aldığını öne sürdü.

Ancak Abdülhamid'in 16 yaşında olduğu yıl, 1858 (Hamid'in doğumu 1842). Bu tarihlere en yakın "Panama Kanalı" girişimleri, 1855 ve 1877'de, ABD ve Fransa tarafından yapılmış. Ancak bu girişimler, yalnızca rapor hazırlama düzeyinde kalmış.

Panama Kanalı'nın açılmasının gerçek başlangıcı ise 1881 yılına rastlıyor. Bu girişim Fransa tarafından, Süveyş Kanalı örnek alınarak başlatılıyor. 

Gerici yazarın diğer iddiası olan Hamid'in Fransızcayı anadili gibi konuştuğu ise gerçeğe en yakın olanı. Abdülhamid'in Fransızca dersleri aldığı ve dili iyi anladığı, ancak mecbur kalmadıkça konuşmamayı tercih ettiği biliniyor.