Gazetecilik öğrencisi okul çıkışında gözaltına alındı: Gerekçe belli değil!

KaosGL'nin gönüllü muhabirlerinden Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sultan Eylem Keleş okul çıkışı "terörle mücadele" şubesi polisleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi belirsiz.

KaosGL'nin gönüllü muhabirlerinden Sultan Eylem Keleş dün (16 Ocak) İzmir'de Ege Üniversitesi çıkışında gözaltına alındı. Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Keleş’i “terörle mücadele” polisleri gözaltına aldı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemezken Keleş’in İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü belirtiliyor.

ARKADAŞLARI AÇIKLAMA YAPTI

Keleş’in gözaltına alınmasına ilişkin arkadaşları açıklama yaparak, “Arkadaşımız derhal serbest bırakılsın” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi yoldaşımız Sultan Eylem Keleş bugün okul çıkışında TEM polisleri tarafından gerekçe gösterilmeksizin gözaltına alındı. Sultan feminist-sosyalist bir kadın, bir hayvan hakları mücadelesicisi, barış isteyen bir genç, halkın haber alma hakkını savunan bir gazetecidir. Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin üniversitenin önünden terörle mücadele ekipleri tarafından alınıp avukatlarıyla görüştürülmeyen arkadaşımızdan haber almak istiyoruz. Binlerce muhalif insanın içeride olduğu bir dönemde özgür-demokratik üniversite mücadelesi veren ve her türden toplumsal-sınıfsal soruna karşı sesini yükselten yoldaşımız derhal serbest bırakılmalıdır."