Fidel İstanbul'da yoğun bir katılımla anıldı

José Martí Küba Dostluk Derneği, Küba Devrimi’nin tarihsel lideri Fidel Castro’nun yaşamını yitirmesi sonrası İstanbul'da bir anma etkinliği yapıldı. Kadıköy NHKM’de yapılan etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

José Martí Küba Dostluk Derneği adına konuşan Gülzerin Kızıler, Küba Devrimi'nin yaslandığı devrimci değerlere vurgu yaparken Fidel'le birlikte örülen sosyalizm mücadelesindeki kararlılığı selamladı.

Açılış konuşmasının ardından sözü Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals aldı. Casals, Küba halkı için bu zorlu yas döneminde kendileriyle birlikte olanlara teşekkür etti. Casals konuşmasında Küba'da sosyalizmin Fidel'le birlikte kurulduğunu ama Fidel'in mirasının Küba halkı tarafından ilelebet savunulacağını vurguladı. Fidel'in kaybının ardından medyada yer alan saldırılara değinen Casals, "Bir halkın kurucu liderine saldıran bu gazeteciler Küba hakkında cahil oldukları kadar gerizekalıdırlar. Fidel'e saldırmak Atatürk'e saldırmaktır, Fidel'e saldırmak Nazım Hikmete'e saldırmaktır, Fidel'e saldırmak Küba'ya saldırmaktır" dedi. 

Casals’ın ardından Komünist Parti Merkez Komitesi üyesi Aydemir Güler konuştu. Güler konuşmasında Küba devriminin halkların umutsuz olduğu bir dönemde insana ve örgütlülüğe yaslanarak sosyalizm mücadesinden hiç vazgeçmediğini belirtti. İnsanlık için sosyalizmden başka bir seçenek olmadığını vurgulayan Güler, "Bize düşen de bunun için mücadele ederek Küba'ya ve Fidel'in mücadelesine destek olmaktır"dedi.

Etkinliğe Türkiye Komünist Hareketi temsilcileri de katıldı.

Etkinlik Piyanist Hakan A. Toker'in piyanoda Mozart'tan Requiem Lacrimosa ve Kübalı kompozitör Ernesto Lecuona'dan Siempre en mi Corazon parçalarının ardından Hasta Siempre Comandante'yi seslendirmesiyle sona erdi. 

Etkinliğin fotoğrafları için buraya tıklayın.