Fethullah Gülen'den Yenikapı mitingi sonrası yeni video

Yenikapı'daki mitingin sonrasında yayınlanan videosunda isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Fethullah Gülen, "Eğer siz hidayetteyseniz doğru yolda yürüyorsanız bunlar size zarar vermezler, veremezler. Bugün yaptıkları şeyleri iade etme mecburiyetinde kalırlar" ifadelerini kullandı.

Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen, bugün yayınlanan videosunda isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Yenikapı mitinginin hemen ardından  yayınlanan videoda Konuşan Fethullah Gülen "Keşke haddimizi bilsek, keşke mesaip ve devahi tohumlarını kendimizin attığını bilsek o yüzümüzü ona döndürmeye vesile olur. Halk ifadesiyle şu duyguyu içimizde tetikler “biz ettik sen etme” ne olur yarab ne olur yarab. Neyin noksan olur yarab, biz ettik sen etme. Biz ahtu peymanda bulunmuş idik ki; bir yönüyle dini münibi İslamı dünyaya hem gösterelim hem de bir kısım teröristlerin gösterdiği gibi olmadığını bütün aleme işaret edelim. Çevresine zift saçtıkları müslümanlığı maniyetine gösterelim. Tarihi geleneklerimizi göreneklerimizi ananelerimizi mili mefküremizi anadolu insanın mefküresini yaramaz olmadığını bütün dünyaya duyuralım" dedi.

"Eğer siz hidayetteyseniz doğru yolda yürüyorsanız bunlar size zarar vermezler, veremezler. Bugün yaptıkları şeyleri iade etme mecburiyetinde kalırlar. Gasptır, hırsızlıktır, irtikaptır, ihtilastır, haram helal bilmemezliktir, Allah tanımama küstahlığıdır. Bu açıdan da küstahların küstahlığına aldırmayın. Zalimlerin zulmüne takılıp kalmayın. Kendinizi gözden geçirin. Ciddi bir hesap günü hesaba çekilmeden evvel ne eksimiz var ki “bu zalimane kılıçlar, balyozlar, tokmaklar inip kalkıyor” deyin" ifadelerini kullanan Gülen'in konuşmasındaki dikkat çeken kısım şu şekilde: 

"O şirazeden çıkmış kanusuz kuralsız hareket eden adalet bilmeyen kendi münevres fikirlerini kanun ve kurallar yerine koyan. Onunla masum insanlara eziyet eden bir sürü insanı ağlatan, bir sürü insanın kanına giren insanlar bence bunlar yaptıklarıyla dünyada tarih karşısında öbür tarafta da Allah karşısında hicaptan iki büklüm olacak inleyecekler. Bence size onlara karşı bile acımak düşecektir. Acıyacaksınız o zavallıları. Din yaşıyorum derken dinin canına kıyanlara acıyacaksınız. Din derken İslamiyet derken İslam'ın tertemiz direhşan çehresine zift saçanları medyalarıyla o şom ağızlarıyla onu kirletmeye çalışanları terör örgütleriyle ortak hareket edenleri orda iki büklüm olmuş Allah karşısında başlarını kaldırıp onun cemaline bağ kemaline bakma imkanını kaybetmiş o derbederleri o densizleri gördüğünüz zaman içinizde acıma hissi köpürecek. Acıyacaksınız burada çektiğiniz ızdıraplar değil, orada da gerçekten ızdırap içinde kıvaranan, tarih nezdinde ızdırap içinde kıvranan, tarihin sayfalarında, paragraflarında, satırlarında lanetle yad edilen o cebabireyi gördüğünüz zaman sizde üzülecek iki büklüm olacaksınız"