Eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun neyle suçlandığı belli oldu

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkındaki suçlama belli oldu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkındaki suçlama belli oldu. Mutlu, Diyarbakır valisi olarak görev yaptığı dönemde kamu kaynaklarından, yoksul çocuklar için gönderilen 500 bin lirayı Cemaat’e ait dershanelere aktarmakla suçlanıyor.

Hürriyet’in haberinde, soruşturma dosyasına göre Mutlu’nun görevde olduğu dönemde valilik bünyesindeki Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 500 yoksul çocuğun eğitim masraflarını karşılamak için Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nca 500 bin lira ödenek çıkarıldığı belirtildi.

Haberde şöyle dendi: “Projede görev alan emniyet içindeki Cemaat’e bağlı polis ve emniyet amirleri, yaklaşık maliyeti çıkarmayıp idari ve teknik şartname hazırlamadı. Daha uygun teklif veren başka dershaneler olmasına rağmen ihale 425 bin lira bedelle ruhsatsız olan ve şartnameye uymayan Cemaat bünyesindeki Kardelen Pratik SBS dershanesine verildi. Para, ihale dokümanı hazırlanmadan, maliyet çıkarılmadan, ilan işlemleri yapılmadan ve açık ihaleye çıkılmadan mevzuata aykırı biçimde doğrudan Cemaat dershanesinin hesabına aktarıldı. Dönemin vali ve vali yardımcısı da bu duruma göz yumdu.”