Eski DP'lilerden Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Eski Demokrat Parti (DP) üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticileri hakkında 7 ayrı ilde eş zamanlı olarak suç duyurusunda bulundu.

Eski Demokrat Parti (DP) üyeleri, "Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 12 Eylül 2010 referandumu öncesi 'Demokrasi Buluşmaları' adıyla organize edilen ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı toplantılara finansal destek sağladığı" iddialarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticileri hakkında 7 ayrı ilde eş zamanlı olarak suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen eski DP'liler, ayrı ayrı hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Adliye önündekiler adına açıklama yapan eski DP İstanbul İl Başkanı Harun Hınız, suç duyurusunun eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Balıkesir, Kırıkkale, Mersin, Trabzon ve Kayseri'de yapıldığını söyledi.

Hınız, "Bir süredir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, FETÖ'den kaynaklanan, hayadan uzak, iftiralara  dayalı bir FETÖ kampanyasıyla karşı karşıyayız" diye konuştu.