Erdoğan'ın Başdanışmanı: Türkiye bunları ‘bir gece ansızın vurur’, ABD askeri de zarar görür

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Türkiye bunları ‘bir gece ansızın vurur’ ve bundan bölgede bulunan ABD askeri unsurları da zarar görebilir" açıklaması yaptı.

"Eğer fazla ileri giderlerse bizimkiler öyle Amerikanları zırhlıları ordaymış... Bir bakarsın kazara birkaç roket de onlara isabet ederler" sözleriyle gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, konuya ilişkin bir açıklama daha yaptı.

Çevik, Yeni Birlik gazetesindeki köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Erkan Tan ile yaptığımız bir radyo söyleşisi hemen alınıp allanıp pullanarak “İlnur Çevik: Türkiye Amerika’yı Suriye’de vurur!” olarak takdim edildi…

Söylenen çok açık! ABD, YPG ve PKK’ya Suriye’de destek verip bir de onlara Türkiye’ye karşı kalkan rolüne soyunursa ve PKK Suriye üzerinden Türkiye’deki terör faaliyetlerine YPG destekli devam ederse eninde sonunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Türkiye bunları ‘bir gece ansızın vurur’ ve bundan bölgede bulunan ABD askeri unsurları da zarar görebilir… Buna başka bir anlam çıkarmak veya öküzün altında buzağı aramak boş bir çaba.”