Erdoğan yine muhtarlarla buluştu: Milli seferberlik ilan ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da muhtarlarla yaptığı buluşmasında "milli seferberlik ilan ediyorum" dedi. Erdoğan, "Yaşadığımız bu dönem en az İstiklal harbi kadar zordur. Bugün adı konuşmamış bir Sevr tehdididi ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da bir kez daha muhtarlara hitap etti. Erdoğan, Anayasa'mızın 104'üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Kayıplara uğrarken terör örgütlerine de çok büyük zaiyatlar verdirdik. Örgütün kaybı 9500'ü buldu. Bunların arasında örgütün eli kanlı mensupları da bulunuyor. Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık. Hiçbir ihaneti cezasız bırakmayacağız. Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir. 

Bugün hem bölgemiz hem ülkemiz üzerinde çok sinsi ve alçak oyunlar oynanıyor. Üst akıl dediğimiz şey her gün yeni şeytani planlarla ortaya çıkıyor. Şu gerçeğin farkındayız. Bu bir güç savaşıdır. Bu bir güç yarışıdır. Bizim insanımız zor oyunu bozar. Yaşadığımız bu dönem en az İstiklal harbi kadar zordur. Bugün adı konuşmamış bir Sevr tehdididi ile karşı karşıyayız.

Geçtiğimizi 14 yılda kat ettiğimiz mesafe olmasaydı bu saldırılara böyle cevap vermezdik. Şu tarihi gerçeği hiç unutmuyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Biz bin yıl önce bu toprakları kendimize vatan yapmaya karar verdiğimizden beri bu iradenin bedelini ödüyoruz. Tek vatan, tek millet, tek bayrak. Bizim tek bayrağımız var kimse o paçavraları bize bayrak diye yedirmeye çalışmasın. Eğer bu dört direği sağlam tutamazsak emin olun gök kubbeyi başımıza yıkarlar. Ey muhtar kardeşlerim bu ülkenin 80 milyon ferdine soruyorum, bizim bu topraklardan başaka gidecek vatanımız var mı? Şahsen benim yok.

MİLLİ SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM

Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Anayasa'mızın 104'üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum. Her kim bu örgütlerin elemanlarıyla ilgili bir şey görürse hemen güvenlik güçlerine bilgi vermelidir. Terör örgütlerinin meselesi bir davayı savunma meselesi değildir. Tek mesele Türkiye'yi bölgedeki diğer ülkelerde olduğu gibi yakıp yok etmektir. Terörle mücadelede bizi eleştirenlerin kendisi terörle karşı karşıya kaldıklarını ne yaptıklarını biliyoruz.

Güvenlik güçlerimize sesleniyorum, arkadanızdayız. Yetkilierinizi kullanmaktan çekinmeyin, ölürseniz şehit, kalırsanız gazi. Bundan sonra dağdaki teröriste de şehirdeki teröriste de bir an bile rahat yok. 

HALEP İÇİN PUTİN'LE GÖRÜŞME

Bir koridor için çaba sarf ediyoruz. Muhaliflerin ve sivillerin tahliyesi için Putin'le bu akşam bir görüşmem daha olacak. Bugün yeniden füze atılmaya başlandı. Neredesin BM? Esad rejimi cinayetler işliyor, biz sessiz kalmayacağız, 600 bin kişi katledildi.