Erdoğan: Türkiye, benzersiz özelliklerinden ötürü kendini doğru anlatamıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin "benzersiz özelliklerinden" dolayı "kendisini doğru bir şekilde anlatamadığını" öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tuzla-Sedef Tersanesi'ndeki gemi uğurlama töreninde "Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru bir şekilde anlatamamaktır. Bu da sahip olduğu benzersiz özelliklerden kaynaklanmaktadır" dedi.

Erdoğan "dğnyada başka hangi ülkede bunca sorunla, böyle büyük bir ekonomik güç aynı anda var olabilir, doğrusu bunu pek de bilemiyorum" şeklinde konuştu.

"Ben ülkeme ve milletime nasıl güveniyorsam iş adamlarımıza da aynı şekilde güveniyorum" diyen Erdoğan, patronlardan "yatırımları hızlandırmalarını" talep etti. İş adamlarına çağrı yapan ve "Yatırımlarınızı ertelemeyin" diyen Erdoğan, 3. havalimanın ilk etabının 2018'in ilk çeyreğinde açılacağını dile getirdi.

"BEN İŞADAMLARIMIZA GÜVENİYORUM"

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları arttırarak sürdürüyor. Kendi işadamlarımıza da aynı çağrıyı yapıyor; ve diyorum ki yatırımlarınızı ertelemeyin, tereddüte düşmeyin. Geç kalırsanız pişman olursunuz. Uluslararası yatırımcıların güvendiği Türkiye'ye kendi işadamlarımızın dört elle sarılması, yatırımlarını ertelemesi onlara kaybettirir. Gelin yatırımlarınızı hızlandırın. Ben ülkeme ve milletime nasıl güveniyorsam, işadamlarımıza da aynı şekilde güveniyorum. Burada şahit olduğumuz görüntü bu güvenin doğru olduğunun ispatıdır."