Erdoğan: Parlamento idamı gündemine almalıdır, önüme gelirse hemen imzalarım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "millet idam istiyorsa, parlamento bunu gündemine almalıdır"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "SGK Şehit Erol Olçok Kampüsü"nde konuşma yaptı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada idama yönelik açıklamada bulunarak "milletin talepleri bizim için öncelikli. Millet idam istiyorsa, parlamento bunu gündemine almalıdır. Eğer benim önüme gelirse ben hemen imzalarım" dedi.

'İKİ DE BİR TARİH AÇIKLIYORLAR'

15 Temmuz darbe girişime dair konuşan cumhurbaşkanı "darbelerin artık kolayca yapılamayacağını, milletin iradesine karşı gelinemeyeceğini 15 Temmuz vakası bize göstermiştir" dedi.

Erdoğan, yeni darbe girişimi iddialarına dair konuşarak "iki de bir tarih açıklıyorlar. Darbe olacak diyorlar. Darbe yapsanız ne olacak. Gideceğimiz yer iki karış toprak" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "3-5 kurşun sıkınca milletin kaçacağını sanan o Fetoşlar o gece bunun öyle olmadığını anladı" dedi.

'ÖSO TERÖR ÖRGÜTÜ DİYORLAR'

Suriye'de sürdürülen operasyonlara dair de konuşan cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin El Bab'da ne işi olduğunu soranlar hala meselenin ne olduğunu anlayamamıştır. Kilis'te Gaziantep'te vatandaşlarımız şehit düşerken 'Devlet nerede?' diye soruyorlardı" dedi.

ÖSO'ya sahip çıkan Erdoğan "birileri utanmadan 'Özgür Suriye Ordusu' terör örgütüdür diyor. Alakası yoktur. ÖSO tam bir direniş hareketidir" diyerek, Suriye'de "terörden arındırılmış güvenli bölge" oluşturulacağını öne sürdü.

Erdoğan konuşmasında "Halep'ten tahliye edilenleri gerekirse kendi topraklarımıza alabiliriz" şeklinde açıklamada bulundu.

"20 Ocak'tan itibaren ABD'de yeni yönetim işbaşı yapıyor. Onlarla da oturup konuşacağız" diyen Erdoğan, yeni ABD yönetimiyle Suriye meselesinin görüşüleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı, görüşmelerin başarılı olması durumunda "sırada Menbic ve Rakka var" diyerek Menbic ve Rakka'da da harekat yürütüleceğini öne sürdü.

'EL BAB DÖRT BİR YANDAN KUŞATILDI'

El Bab'ın "dört bir yandna kuşatıldığını" savunan Erdoğan, bu konudaki iddiasını yeniden dile getirdi. El Bab'ın henüz kuşatılmadığı biliniyor.

"Türkiye küresel bir güçtür, bunu bileceksiniz" şeklinde konuşan Erdoğan, "Suriye'de kendi istiklalimizin ve istikbalimizin mücadelesini verdik, veriyoruz" dedi.

Erdoğan, El Bab için "orada işimiz bitti bitiyor. Sonra oranın kendi sahipleri gelip yerleşecek. Zulüm neredeyse biz oradayız" şeklinde açıklamada bulundu.