Erdoğan: Hayır diyenlere terörist demedik

Balıkesir'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na seslenerek ''Hangi yüzle meydanlara çıkıyorsun'' dedi. Erdoğan ayrıca hayır diyenlere ''terörist'' demediklerini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik ''Yalan makinesi gibisin hangi yüzle meydanlara çıkıyorsun'' dedi. Erdoğan, ''Kandil "Hayır" diyor. İmralı "Hayır" diyor. Pensilvanya "Hayır" diyor. Kardeşlerim, onlar "Hayır" dediğine göre burada bir sıkıntı var değil mi? Sevgili peygamberimiz ne buyuruyor; kişi, sevdikleriyle beraberdir. Bütün bunlardan hareketle, biz, onlarla beraber yürüyemeyiz. Kılıçdaroğlu, "Siz, 'Hayır' diyenlere terörist mi diyorsunuz?" diyor. Ben hiçbir yerde böyle bir şey söylemedim'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca 18 yaşındakilerin TBMM'ye girmesine de olanak sağlacak değişiklikte yer alan 'Askerlikten muaf olur' maddesine yönelik eleştirilere de ''Gerekirse bedelli gibi bir düzenleme yapılabilir'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

(Recep Tayyip Erdoğan sesleri) Bakalım bayanlar mı daha ileri siz mi? Ha, bayanlar daha ileri. Toplu konutta Bandırma ve Gönen ilçelerimizde tamamladığımız 6 bin konutu bugün hizmete açıyoruz. Kardeşlerim, enerji iletim hatlarını, müftülük binalarını, futbol sahalarını resmen sizlerin istifadesine sunuyoruz.

Belediyelerimizin kazandırdığı toplam bedeli 850 trilyon olan köprüleri, yolları, spor tesislerini, atık su artırma tesislerini, içme suyu iletim hatlarını resmen bugün açıyoruz. Balıkesir için bunlar yeterli mi? Tabii ki değil. Bugün size iki büyük müjdem var; doğalgaz olmayan ilçelerimize önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz. İkinci müjdemiz sağlıkla ilgili. Bugün toplam yatırım bedeli 250 trilyon lira olan bin yataklı şehir hastanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz.

'O KARA GÜNLERİ YAŞI 35'İN ÜZERİNDE OLANLAR ÇOK İYİ HATIRLAR'

Bu hastanemizle birlikte Balıkesir inşallah sağlıkta çağ atlayacak. Tabii gençler, siz eski günleri bilmezsiniz. Ah, ah, biz bu hastanelerde neler çektik. O kara günleri yaşı 35'in üzerinde olanlar çok iyi hatırlar. Ben bugün ekranlarda, Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında olduğu zaman hastanelerimizin durumunu göstermek istiyorum. Buyurun izleyelim. 

Görüyor musunuz? Şu anda böyle bir hastanemiz var mı? İşte 16 Nisan'da, bunları zate tamamen sildik süpürdük de, daha iyisiyle uğraşmak için "Evet" mi? İşte bugün ultra modern bir hastaneyi açıyoruz. Daha anlatılacak çok şey var mı? Savaş Ay zaten burada hepsini ortaya koydu.

'SEN HANGİ YÜZLE MEYDANLARA ÇIKIYORSUN BE'

Hangi yüzle bu milletin içine çıkıyorsun be? Muayene sırası almak için gece yarısı kuyruğa girmek gerekiyordu. Bu ülke, hastaların tedavi ücretlerini ödeyemediği için hastaların hastanede rehin aldığı dönemi yaşadı. Diyelim ki öldü. Ölünü bile alamazdın. Ödeyeceksin parayı, anca öyle. Ya öldü işte be. Kimler vardı? İşte bunlar vardı. 

Tüm Balıkesirli kardeşlerime dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunabileceğiz. Onu burada şu anda açılışta mı göstereceğiz yoksa sonra mı? Şu anda gösterebilir miyiz? (Balıkesir'e yapılan hastanenin görüntüleri) Biz size aşığız, biz bu millete aşığız. Biz dertliyiz dertli. Zira biz, Kanuni'nin torunlarıyız. Bir sağlıklı nefesi, devlete değişmeyen liderlerin torunlarıyız. Elhamdülillah, Türkiye genelinde bir devrim yapıyoruz.  Bu eserlerin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum.

Kardeşlerim, Balıkesir tarihi bir şehirdir. Balıkesir, milli mücadelenin işte şu üzerinde toplandığımız meydana adını veren Kuvayi Milliye'nin şehridir. Balıkesir, geçtiğimiz iki senede terörle mücadelede 26 askerini ve polisini yitirmiştir. Balıkesir, 15 Temmuz'da üç kardeşi darbeciler tarafından şehit edilmiş bir şehirdir. 

'14 YILDIR BU GÜZEL İNSANLARA LAYIK OLMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ'

Allah yolunda öldürülenlere, ölüler demeyiniz. Onlar birdirler, ancak siz bilemezsiniz. Siz "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek bunu söylüyorsunuz. Biliyorum ki ülkemizin başı ne zaman sıkışsa Balıkesirli gözünü kırpmadan vazifeye koşacaktır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Biz de 14 yıldır bu güzel insanlara layık olmanın mücadelesini veriyoruz. Balıkesir'i bölgenin parlayan yıldızı yapmak için çalışıyoruz. 23 katrilyon liralık yatırım yaptık Balıkesir'e. Dedim ya, dertliyiz, aşığız. Az önce Basketbol Federasyonu Başkanımız Hidayet Bey, baktım burada. "Nereden geldin?" dedim. İstanbul'dan gelmiş. "1.5 saatte geldim" dedi. Bana bak, İstanbul - Balıkesir 1.5 saat. Ah, bakın ne rahat. Yollar artık jilet gibi, sıcak asfalt, köprüler, hizmetler...

Ne kadar bölünmüş yol vardı biliyor musunuz? 76 kilometre. Şimdi bunu 547 kilometreye çıkardık. Biz yaptık. Dünyanın sayılı projelerinden olan İstanbul - İzmir otoyolu, aynı zamanda Balıkesir'in projesidir. 433 kilometre uzunluğunda, içinden ne geçiyor? Osmangazi Köprüsü geçiyor. Yapımı tamamlanan kesimlerini de etap etap açıyoruz. 

Yağmur geliyor yağmur. Ama biz dağılmayacağız değil mi? Beraber ıslanacağız yağan yağmurda. Şimdi bana diyeceksiniz ki; sen tabii ıslanmıyorsun, sizlere dağıttılar mı yağmurluk? (Evet sesleri) Kardeşlerim istihdamda güzel gelişmeler var. İnşallah sizlerin çalışmasıyla bunları sürdüreceğiz. Kardeşlerim, 16 Nisan yaklaşıyor. 10 gün kaldı. 16 Nisan yaklaştıkça hem Avrupa'nın hem terör örgütlerinin elleri ayakları birbirine dolaşıyor. Tarihimizin en büyük reformunu önleyemediklerini gördükçe ne yapacaklarını şaşırdılar. Milletimizin dirayeti sayesinde bombaları ellerinde patladı.

'HAYIR DİYENLERE TERÖRİST DEMEDİK' 

Kandil "Hayır" diyor. İmralı "Hayır" diyor. Pensilvanya "Hayır" diyor. Kardeşlerim, onlar "Hayır" dediğine göre burada bir sıkıntı var değil mi? Sevgili peygamberimiz ne buyuruyor; kişi, sevdikleriyle beraberdir. Bütün bunlardan hareketle, biz, onlarla beraber yürüyemeyiz. Kılıçdaroğlu, "Siz, 'Hayır' diyenlere terörist mi diyorsunuz?" diyor. Ben hiçbir yerde böyle bir şey söylemedim. "Evet diyen de saygındır, hayır diyen de saygındır" dedim. "Hayır diyenleri de anlayışla karşılarız" dedik. 

Gençler, ben de sizleri seviyorum. Şimdi FETÖ, yurt dışındaki militanları vasıtasıyla tüm imkanları bu yolda seferber etti. Taşeronları beceremeyince kendileri devreye girdi. Yurt dışına giden milletvekillerimize, bakanlarımıza olmadık terbiyesizlikleri yaptılar. Kim yapıyor bunu? Almanya yapıyor başta. Hollanda, atlarını itlerini benim oradaki soydaşlarımın üzerine salıyor. İsviçre'de bir pankart, şakağıma silah dayamışlar.