Erdoğan Fransa genel seçimlerine de karışacak

AKP ve Erdoğan yanlısı ‘Partı Egalite Justice’ (Eşitlik ve Adalet Partisi) Haziran ayında gerçekleşecek olan Fransa genel seçimlerine katılacak.

Dış Haberler

Fransa’daki Türkiye kökenli göçmenlerin kurmuş olduğu AKP ve Erdoğan yanlısı Eşitlik ve Adalet Partisinin Haziran ayında gerçekleşecek olan genel seçimlerde 68 yerden aday gösterecek.

2015 yılında Fransa’daki Türkiye kökenli göçmenlerin kurmuş olduğu AKP ve Erdoğan yanlısı ‘Partı Egalite Justice’ (Eşitlik ve Adalet Partisi) Haziran ayında gerçekleşecek olan Fransa genel seçimlerinde 577 seçim bölgesinin 68’inde aday gösterecek. ‘Değerler’ üzerinden ve ‘yabancı düşmanlığına, ayrımcılığa, ırkçılığa, antisemitizme karşı’ siyaset yaptığını belirten partinin genel başkanlığını Şakir Çolak yürütüyor.

Fransız Komünist Partisi (PCF) de dün Erdoğan’ın Fransa siyasetine müdahalesini protesto etmek için ‘Türkiye’nin müdahalesine dur’ başlıklı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Eşitlik ve Adalet Partisi’nin bünyesinde Ülkücü kökenli islamcı ve faşistleri barındırdığı, geçtiğimiz referandum sürecinde hayır oyu verenleri fişlediği ve hükümetin buyruklarına uymayan imamlara yönelik nefret dolu ifadelerin kullanıldığı belirtildi.

FRANSIZ İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRI

PCF, Fransa içişleri bakanlığına ‘Demokrasiye ve Fransız cumhuriyetine karşı yapılan bu hamleyi  boşa çıkartmak’ için ‘hiç vakit kaybetmeden soruşturma yapma’ çağrısında bulundu. Açıklamada ‘Türk diktatörün genel seçimlere müdahalesi ülkemiz makamlarınca sert bir şekilde cezalandırılmalıdır’ denildi.