Erdoğan El Kaide'ye destek istedi

Erdoğan, "Bazı dost ülkeler DAİŞ'e karşı savaştığı için PKK'yı desteklediğini söylüyorlar. El Nusra da DAİŞ'e karşı savaşıyor, o zaman niye El Nusra'yı desteklemiyorsunuz" diyerek El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra'ya destek istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birlik Vakfı iftar töreninde konuştu. Erdoğan'ın El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra'ya destek isteyen sözleri dikkat çekti. Batı ülkelerine seslenen Erdoğan, "Bazı dost ülkeler DAİŞ'e karşı savaştığı için PKK'yı desteklediğini söylüyorlar. El Nusra da DAİŞ'e karşı savaşıyor, o zaman niye El Nusra'yı desteklemiyorsunuz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:  

"Suriye'nin kuzeyinde çok ciddi bir plan uygulanmaktadır. Dost görünenlerin de sinsilikleri yatmaktadır. Burada söylenenler onlar tarafından takip edilmektedir. 

Operasyonlarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Yılmak yok. Suriye'de birbiriyle savaşıyor gözüken bu örgütler halka zarar vermekte adeta yarışıyorlar. Bazı dost ülkeler DAİŞ'e karşı savaştığı için PKK'yı desteklediğini söylüyorlar. El Nusra da DAİŞ'e karşı savaşıyor, o zaman niye El Nusra'yı desteklemiyorsunuz?

'MUHAMMED ALİ' AÇIKLAMASI

Muhammed Ali'ye rahmet diliyorum. Cenaze namazı kılmak üzere geniş bir heyetle ABD'de bulunduk. Sıradan bir sporcu olarak göremedim. Attığı her yumruk mazlumlar içindi. Bu bakış açısına sahip olduğum için bunu söylüyorum. Hele hele Vietnam'daki tavrı... Muhammed Ali şampiyonluğunu kaybetme pahasına Vietnam'a gitmedi. Ne yaptılar, beş yıla mahkum ettiler. O bu cezaya mahkum olmasına rağmen yılmadı. Dikleşmeden, dik durmak çok önemli. Omurgalı olmak çok önemli. Rüzgar önünde kalmış yaprak gibi sallanmanın bir anlamı yok. Müslüman'a bu yakışır. Allah'tan başka kimseye boyun eğmeyiz."