Erdoğan: ABD, dolarla satın alınacak iradeler arıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Haber Merkezi

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ABD Başkanı Donald Trump'ın BM'deki Kudüs oylaması öncesi açıklamaları vardı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün Birleşmiş Milletler'de Kudüs'ü başkent yapmak veyahut da Amerika'nın kendi büyükelçiliğini taşıma girişimine ilişkin oylama var. Amerika'nın başkanı tehdit sallıyor. Nedir bu tehdit? 'Biz milyarlar veriyoruz, bizim düşüncemizin aksine hareket edenler var. Bunları tek tek kaydediyoruz.' Amerika'ya demokrasinin beşiği diyorlar. Türkiye'nin demokrasi iradesinin dolarla satın alamazsınız. 

TÜM DÜNYAYA SESLENİYORUM: SAKIN HA

Tüm dünyaya sesleniyorum: Sakın ha, böyle ufak tefek dolarlarla, iradenizi birilerine asla satmayın.Dolarlar gelir satılan irade gelmez. Temenni ediyorum ki ABD bugün beklediği neticeyi alamaz ve dünya Amerika'ya ders verir. Kimse bizim gönül sınırlarımıza ket vuramaz."

BAE'NİN BAKANINA TEPKİ: BU ADAM PETROL ŞIMARIĞI

Trump'ın yanı sıra BAE'nin Dışişleri Bakanı'nın sözlerine de cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fahreddin Paşa'yı bilmezsek işte bir kendini bilmez çıkar Erdoğan'ın ecdadı böyledir diyecek kadar alçaklaşır, ileri gider. Bu adam petrolün elindeki paranın şımarığıdır. Benim ecdadım Medine'yi müdaafa ederken be terbiyesiz senin ecdadın neredeydi? Sen önce bunun hesabını ver. Fahreddin Paşa biliyordu ki İngilizler gelir orada bir işgal hareketine girerse o eşyalar nereye gider biliyordu ve oradan o emanetleri 2 bin civarında askerle İstanbul'a gönderiyor. Ve buraya da bir saldırı olur diye Anadolu'ya götürülüyor. Şimdide Topkapı Sarayı'nda 24 saat Kuran tilaveti ile bu koruma süreci devam ediyor. Bu saygısızlığı yapan kişi bu emanetler ne diye sorsanız inanın bilmez" ifadelerini kullandı.