Erdoğan 34 kişinin öldüğü Brüksel saldırısını değerlendirdi: Alma mazlumun ahını, öyle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 34 kişinin hayatını kaybettiği Brüksel'deki IŞİD saldırılarına ilişkin "Alma mazlumun ahını..." dedi.

Brüksel'deki katliama ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Yozgat'tan değerlendirmelerde bulundu.

"Bunlar bölücü terör örgütüne Avrupa Konseyi'nin yanında çadır kurduruyorlar. Paçavralarını dalgalandırıyorlar. Ne oldu iki gün sonra? Alma mazlumun ahını, öyle" diyen Erdoğan, "Yazık oldu o insanlara. Bu tür aciz yönetimler, Gaziantep'te biz yakaladık gönderdik. Beyefendiler teröristi kalktılar serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle konuştu: 

''Vatandaşlarımıza doğdukları yerde iş ve aş imkanlarını oluşturmak durumundayız. Tarımıyla, ticaretiyle Sorgun parlayan yıldızlardan biri haline gelecektir. Var mıyız gecegündüz çalışmaya? Entresan bir şey yazmışlar burada pankarta... Güneydoğu’ya çukurlar hendekler kazdılar. ‘Hendek sahipleri helak edildi.’ Oraları halkıma zindan edenler bunun bedelini ödedi, ödeyecek. Biz dünyaya sesleniyoruz; Dikkat edin diyorduk, bedel ödedik yanlış yapıyorsunuz dedik. Ama bunlar teröristlere çadır kurduruyorlar. Eee ne oldu? 2 gün sonra ne oldu? Alma mazlumun ahını… Böyle…Yazık oldu o insanlara... Bu tür aciz yönetimler, yakaladık gönderdik beyefendiler teröristi serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını... Terör sadece belli bir ülkenin değil dünyanın sorunudur.''

''Yeni Türkiye yolundaki yürüyüşümüzü, önümüze çıkan engellerin tepesine basa basa devam ettireceğiz''