Erdoğan: 12 vatandaşımızın cesedinden parça kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen perşembe günü Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın ayrıntılarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Sudan Sorumlu Bakanlar toplantısı açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, geçtiğimiz Perşembe gerçekleşen Dürümlü mezrasındaki olayın ayrıntılarını anlattı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'12'SİNİN CESEDİNDEN DAHİ BİR PARÇA KALMADI'

Yaklaşık 10-15 ton olduğu değerlendirilen bombanın havaya uçmasıyla, kamyon ve onların yakınında iki araçta bulunan 16 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bomba öyle büyük bir etkiyle patlıyor ki, geride ne araçtan ne de 16 vatandaşımızın 4'ü hariç, 12'sinin cesedinden dahi bir parça kalmıyor. Şu anda parçalar toplanmak suretiyle, 4 vatandaşımızın cenazesi bütün olarak bulunuyor, defnediliyor. Diğer vatandaşlarımızın durumu ancak DNA testiyle ortaya çıkartılabiliyor.

Burada bir terör örgütünün yüzlerce masum insanı katletmeye yönelik bir eylem teşebbüsü ve bu eylemi hayatları pahasına engelleyen 16 vatandaşımız söz konusudur. Normal şartlarda bir kamyon dolusu patlayıcıyı, Diyarbakır şehir merkezinde kullanmayı hedefleyen bir örgütün, bu eylemini çok ciddi yankı bulması ve şiddetle telin edilmesi lazım. Daha önce buna benzer birçok terör eylemi oldu. Ama dünya bunlara hep sessiz kaldı. Bölücü terör örgütünün çeşitli isimler altında rahatlıkla faaliyet gösterdiği hatta desteklendiği batı ülkeleri başta olmak üzere, kimseden bu elim hadiseye yönelik ciddi bir ses çıkmamıştır. Paris'te olunca çıkıyor, Brüksel'de olunca çıkıyor. Ama Lahor'da, Ankara'da, İstanbul'da, Diyarbakır'da olunca çıkmıyor. İşte bizim içimiz bundan yanıyor. Bu ikircikli tavır nereye kadar.