Ensar Vakfı Şube Başkanı çocuklara cinsel istismardan tutuklandı!

Çorum'da Ensar Vakfı'nın eski şube başkanı ve din dersi öğretmeni Zekai İşler, iki kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay tarafından cezası onanan İşler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı ve din dersi öğretmeni Zekai İşler'in, iki kız öğrenciye cinsel istisamrda bulunmasıyla ilgili davada verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. İşler, bugün evinden gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. 

Çorum Haber gazetesinde yer alan habere göre, Ensar Vakfı Çorum Şubesi'ne giden, burada Kuran ve çeşitli dini kurslara katılan, olay tarihinde 14 yaşında olan E.Y. ile 13 yaşında olan E.G. vakfın o dönemki başkanı Zekai İşler'in kendilerini ve bazı arkadaşlarını taciz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu.

Polis tarafından yakalanan Zekai İşler, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle ‘cinsel istismar’ suçundan yargılanan İşler bir süre cezaevinde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Taciz ettiği öğrencilere İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan ruh sağlığının bozulduğuna dair verilen rapor üzerine Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İşler’e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

YARGITAY KARARI ONADI

İşler’in avukatları yerel mahkemenin verdiği karara itiraz etti ancak Yargıtay 11 eKİM 2016'da verilen kararı onadı. Karar üzerine Zekai İşler, kent merkezindeki evinde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ensar Vakfı Başkanı Zekai İşler, tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.