Elbistan Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi kararına komünistlerden tepki

AKP'nin şeker fabrikalarını özelleştirme kararı kapsamında hedefteki yerlerden biri de Elbistan'daki Şeker Fabrikası oldu. Türkiye Komünist Partisi Elbistan İlçe Örgütü, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, "Bu saldırıyı durdurmak için üzerimize düşeni yapacağız, tüm emekçi halkımızı da durmayıp harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

AKP'nin şeker fabrikalarını özelleştirme yoluyla kapatma adımına tepkiler büyüyor.

Elbistan Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamına alınması üzerine bir açıklama TKP Elbistan İlçe Örgütü, "Son olarak, bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Tüm bu yağma, düzenin, sermaye sınıfının, patronların eseridir. Türkiye Komünist Partisi, ülkenin ve emekçi halkımızın geleceğinde bunların yeri olmayacak diyor. Onlar özelleştiriyor, biz kamulaştıracağız" açıklamasında bulundu.

TKP Elbistan İlçe binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamayı ilçe başkanı Özgür Çıkın okudu. 

Çıkın'ın açıklaması şu şekilde.

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ VE YURTSEVER HALKIMIZA

ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI SÖZÜMÜZ BUDUR:

BİZ KAMULAŞTIRACAĞIZ!

Yerli ve yabancı tekellere, yandaş patronlara ülke zenginliklerini devretme şampiyonu AKP için sıra şeker fabrikalarına geldi. 

Kendisini vazgeçemediği ortağı ABD ile kavgalı göstermeyi, emperyalizmle çatışma halinde görünmeyi pek seven AKP’nin gerçek niteliği burada görünüyor. İktidar, ülkemizin önemli üretim alanlarından biri olan şeker sektörünü ve bu sektörden ekmek yiyen yüz binlerce şeker pancarı çiftçisini, on binlerce şeker işçisini Amerikan tekeli CARGILL’e ve onun yandaş yerli ortaklarına feda ediyor. Tamamen yerli üretim olan kristal şekeri ortadan kaldırıp onun yerine kanserojen etkisi bilinen nişasta bazlı şekeri geçirmeye çalışarak, bir yandan da tüm toplumun sağlığı ile oynuyorlar.

Bu özelleştirme saldırısı, bizim bölgemizde yaklaşık olarak 15-20 bin insanın ekmeğiyle oynamak anlamına geliyor. Özelleştirmenin, işsizlik, yoksulluk, üretimsizlik olduğunu geçmişteki bir çok özelleştirme pratiğinden çok iyi biliyoruz. Bu saldırıyı durdurmak için üzerimize düşeni yapacağız, tüm emekçi halkımızı da durmayıp harekete geçmeye çağırıyoruz.

Özelleştirme karşısında orta yolcu çözümler aramanın, sermayenin, Cargill benzeri uluslararası tekellerin çıkarlarına dokunmadan, atılan adımlara küçük düzeltmelerle muhalefet etmenin yanlış ve tehlikeli olduğunu vurgulamak istiyoruz.

Sermaye dostu düzen partilerinin, gündeme getirecekleri ara formüller sadece AKP’nin elini rahatlatacaktır.

Emekçiler, şeker işçileri, çiftçiler, kendi gelecekleri için kendileri görev almalıdır. İşi, sendikacılara, ara buluculara, düzen siyasetçilerine havale etmek intihardır. Özelleştirmeye, ülkenin ve tüm işçilerin geleceği açısından bakmak yerine bu arada bir şeyler kopartıp, işçilerin susturulmasında suç ortaklığı yapma peşinde olanlar bizi kurtarmayacak.

Son olarak, bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Tüm bu yağma, düzenin, sermaye sınıfının, patronların eseridir. Türkiye Komünist Partisi, ülkenin ve emekçi halkımızın geleceğinde bunların yeri olmayacak diyor.

Onlar özelleştiriyor, biz kamulaştıracağız.

Türkiye Komünist Partisi

Elbistan İlçe Örgütü