Dünyanın en sağlıklı ülkeleri listesi açıklandı: Türkiye 44. sırada

Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler verileri kullanılarak dünyanın en sağlıklı ülkeleri listesi yapıldı. Listede 1. sırayı Singapur alırken, Türkiye 44. olabildi.

Dış Haberler

Bloomberg tarafından Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler verilerinin kullanılmasıyla dünyanın en sağlıklı ülkeleri listesi yapıldı. Listede nüfusu 1 milyonu geçen tüm ülkelere bir sıralama verildi.

Sıralamada bütün ülkelere bir sağlık skoru ve risk skoru verilirken, sıralama sağlık skorundan risk skorunun çıkartılmasıyla hesaplandı. Sağlık skorunun ortalama yaşam süresi ve ölüm sebeplerine bakılarak hesaplandığı, risk skorununsa sigara içen gençlerin oranı, kolestrol seviyeleri ve aşılanma oranı gibi verilerle hesaplandığı belirtiliyor.

Sıralamada ilk sırayı Singapur alırken, İtalya ve Avustralya'da ilk üçe giren ülkeler oldu. Türkiye'nin Suriye'nin 2 sıra gerisinde kalarak 44. olduğu listede, Küba'nın 28. olduğu görülüyor.

İngiltere'nin ise uzun süredir ilk kez ilk 20'ye girmeyi başaramadığı söyleniyor. En sağlıksız 5 ülke ise Svaziland, Lesotho, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Çad ve Mozambik olarak açıklandı.