DTK'nin 8. olağan kongresi sona erdi: Güven ve Öztürk eş başkanlığa seçildi

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) 8’inci olağan kongresi yapıldı. Yapılan seçimde DTK eş başkanlığına Leyla Güven ve HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk seçildi.

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) 8’inci olağan kongresi yapıldı. Yapılan seçimde DTK eş başkanlığına Leyla Güven ve HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk seçildi. DTK, kongrenin sonuç bildirgesini pazartesi günü kamuoyu ile paylaşacak.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, DTK’nin 8’inci olağan kongresi, ”Özgür Kürdistan İçin Gün Birlik Günüdür” sloganıyla Diyarbakır’da yapıldı. Kongrede konuşan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, “Kürt sorunu denenmiş yöntemlerle çözülemez, çözümün anahtarı İmralı’dadır. Öcalan konuşursa silahlar susar, demokrasi gelir, barış gelir. Onun için sesini kıstılar” dedi.

Kongreye katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise, “Demokrasi barış içinde bir yaşamı mı evrileceğiz yoksa hep beraber bu karanlığın içine mi gömüleceğiz? AKP-Bahçeli-Ergenekon ittifakının halkımıza dayattığı bu savaş politikalarına mı maruz kalacağız? Bizler Türkiye halkları ve ezilenleri olarak, Bu mücadeleyi halklardan yana sonuçlandırmak zorundayız” diye konuştu.

Demokratik mücadeleyi sürdüreceklerini belirten DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, “DTK, üzerindeki baskıya karşı hedef olan kurumlarımızın etrafında kenetlenerek cevap verebiliriz. Çünkü DTK, Kürt siyasetinde ve Türkiye demokrasisinde önemli emek ve çaba sahibi olan bir kurumumuzdur” dedi.

Yapılan seçimin sonucundan Leyla Güven ve HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk eş başkanlığa seçildiler.