Doğum kontrolünün amacı neslimizi kurutmakmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bu ülkede yıllarca doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler” sözlerine AKP'li vekillerden ve yandaşlardan destek geldi.

Erdoğan'ın bir nikah töreninde dile getirdiği "doğum kontrolü" sözlerine AKP'li vekillerden destek geldi. AKP'nin yayın organlarından Yeni Akit'te "Doğum kontrolünün amacı neslimizi kurutmak" başlığıyla yer alan haberde, milletvekillerinin "tuhaf" görüşlerine yer verildi.

AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, "Nüfusu dengede tutmak için azaltmaya yol açan engelleri ve zihniyeti ortadan kaldırmalıyız. Doğal kaynakları yetersiz olan bütün ülkelerde sert nüfus planlamaları ülkelerin gelecekteki zenginlik kaynaklarını yok etmektedir. Sert nüfus planlaması petrol kuyularına beton dökmek gibi bir anlam ifade eder" dedi.

Bir diğer AKP milletvekili İsmail Kaşdemir ise, "ülkemizde yer altı kaynaklarının sınırlı olmasından dolayı genç nüfusun verimine ihtiyaç duyuyoruz" diyerek ilginç bir "tespitte"  bulundu.

"Neslin devamı için çocukların sayısının ortalama üç olması gerekmekte" diyen Kaşdemir, "Bizim düşüncelerimiz 1-2 yıllık değil, 40-50 yıllık bir süreyi kapsamakta. Cumhurbaşkanımızın sözlerini bu noktada sahipleniyoruz. Genç nüfusumuzun artmasıyla ülkemizin diğer milletlerden daha müreffeh, daha kalkınmış bir konuma kavuşacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan da Erdoğan'ın açıklamalarına destek verirken, "Kadınların psikolojik açıdan yıpranmamaları için 2 yıl ara vermeleri kaydıyla, ekonomik imkânları ölçüsünde, ailelerin diledikleri kadar çocuk yapmalarının uygun olduğu düşüncesindeyiz” dedi.