Diyarbakır'daki 13 kayıp köylüye ne oldu?

Diyarbakır'da 4 kişinin öldüğü belirtilen patlama sonrasında 13 köylünün kayıp olduğu haberleri ortaya çıkmıştı. Patlama bölgesinden toplanılan ceset parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken Diyarbakır Valisi köylülerin öldüğünü düşündüklerini söyledi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bağlı Tanışık Mahallesi Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi PKK'liler tarafından içinde patlayıcı yüklü kamyon infilak ettirilmiş, olayda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmış, 13 kişi ise kaybolmuştu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Karar'a yaptığı açıklamada "Kayıp olarak ifade edilen vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettiğini düşünüyoruz. Cenazeler için bölgede bir kaç kez delil toplama çalışması yapıldı. Bulunabilecek ne varsa alındı. İlgili yetkililer bölgede ve köyde incelemeler ile görüşmeler yaptı. Yakınlarının kayıp olduğunu bildiren vatandaşlarımızdan alınan DNA örnekleriyle, bölgeden toplanan parçalar tek tek eşleştirmeye çalışılıyor. Eşleştirme sonucunda ailelere cenazelerini biran önce teslim etmek istiyoruz" dedi.