Diyanet'ten skandal fetvayla ilgili açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil" fetvasıyla ilgili açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yayımladığı "Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil" fetvasını "yalanladı". Açıklamada, "Hile ve çeşitli kelime oyunları" yapıldığı ileri sürüldü. Diyanet'in soru soranları ise "kendisini vatandaş yerine koyanlar" olarak tanımlaması dikkat çekti. 

Diyanet'ten yapılan açıklama şu şekilde: 

"Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez. 

Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir  akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. 

Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. 

Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği"