Diyanet ile YURT-KUR anlaştı: Öğrenci yurtlarında imamlar rehberlik edecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı YURT-KUR öğrenci yurtlarındaki öğrencilere, “manevi rehberlik hizmeti” vereceği açıklandı. YURT-KUR ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında protokol imzalandı. 50’si erkek, 50’si kadın olmak üzere 100 din görevlisi, haftanın dört günü KYK yurtlarında görev yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR), öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere “manevi rehberlik hizmeti” vereceği açıkladı. Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendiği 100 din görevlisinin haftanın 4 günü KYK yurtlarında görev yapacağı belirtildi.

Odatv'de yer alan habere göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 26 Şubat 2015 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde “Camiler Haftası etkinlikleri, Kur’an-ı Kerim ve Siyer dersleri, Din ve Değerler eğitimi, Farkındalık eğitimleri, İlahiyat atölyeleri ve Kutlu Doğum haftası etkinlikleri” gibi birçok projeye imza atıldı.

İlk etapta pilot uygulaması yapılacak proje kapsamında  Proje kapsamında önümüzdeki hafta göreve başlayacak din görevlileri, Ankara’da, Diyanet İşleri Başkanlığı Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerinde bir araya geldi. 

İki gün sürecek seminerin açılış törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Başbakanlık Başmüşaviri Dr. Necdet Subaşı, KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e, KYK’ye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Aksu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile olan işbirliğini daha da güçlendireceklerini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da KYK ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yurtlarda görev yapan din görevlilerinin iletişim becerilerini geliştirmelerinin önemine dikkat çekti.