DİSK'ten Suruç'a yardım gönderildi, sırada Hopa ve Ovacık var

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Kobani’ye yardım göndereceği sırada hayatını kaybeden 34 gencin kampanyasını devam ettirmek için adım attı. Suruç Belediyesi’ne kolilerle yardım gönderen sendika, önümüzdeki günlerde sel mağduru Hopa’ya ve Ovacık’ta açılan Berkin Elvan kütüphanesine yardım edecek.

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İzmir Şubeleri, Suruç katliamında ölen 34 insanın umut dağıtmak için Kobani’ye yaptığı yardım kampanyasını devam ettirmek amacıyla harekete geçti. Koliler dolusu kitap, oyuncak, temizlik eşyası, giyecek gibi birçok malzemeyi konvoyla Suruç Belediyesi'ne gönderen sendika temsilcileri, DİSK binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Öte yandan DİSK’in ilerleyen günlerde sel mağduru Artvin’in Hopa İlçesi’ne ve Tunceli Ovacık’ta kurulan Berkin Elvan Kütüphanesine de yardım yapacağı belirtildi. 

"DÜNYADAN BEKLENTİMİZ YARDIM KORİDORUNUN AÇILMASIDIR"

Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, yaptığı konuşmada, dayanışmanın artarak devam etmesi için çağrıda bulundu. Kara, “IŞİD çeteleri karşısında tek başarı sağlayan Kobane halkı, topraklarından sürüp çıkardığı çetelerin yıkıntı ve tahribatlarını onarma sürecine girmiştir. Kobani’nin yeniden inşası Kobani halkının tek başına başa çıkacağı bir süreç değildir. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya ülkeleri Kobane ve Rojova'nın yeniden inşasına destek olmalıdır. Çünkü Kobane ve Rojova'nın inşa süreci, tüm insanlık için onur mücadelesidir. Biz DİSK Genel-İş Sendikası İzmir şubeleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Topladığımız yardımları bugün Suruç'ta bulunan koordinasyon merkezine gönderiyoruz. IŞİD çetelerinin bıraktığı yıkıntılar içinde çaresizce yaşam mücadelesi veren başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere tüm Kobane ve Rojova halkına yönelik destek ve yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye işçi sınıfının yardım ve dayanışmacı ruhunu tüm dünyaya göstereceğiz. Tüm dünyadan beklentimiz Rojava ve Kobane halkına uzanacak bir yardım koridorunun açılmasıdır" dedi. 

"ÇOCUKLARIN RÜYASI YARIM KALMASIN"

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “7 Haziran seçimlerinden sonra iktidarın nimetlerini kaybeden hükümet, hezimet sonrasında orta doğu politikaları sonucunda IŞİD çetesi Kobani, Rojova’da tüm sınırları ele geçirmesine karşı savaş başlamış, Türkiye’deki sosyalist gençler Kobani’nin yeniden inşası için yardım etmek istemişti. IŞİD’li barbar çetelerince de katledilmişlerdir. Bu arkadaşlarımızın rüyasının bittiği yerde biz de sendika olarak çocukların rüyası yarım kalmasın diyerek yardım kampanyası başlattık” dedi.