Dışişleri Bakanı: Herkes haddini bilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ne Almanyası ne Hollandası bizi korkutamaz. Hiç kimse de bizi engelleyemez. Onların demokrasi ve insan haklarında ikiyüzlülüğünü suratlarına vururuz. Hiç endişe etmeyin. Herkes haddini bilecek. Herkes demokrasi insan haklarında çifte standarttan uzak duracak, kimse bize ders vermeye kalkmasın" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'da bir temel atma törenine katıldı.

Törendeki konuşmasında önümüzdeki hafta Rusya'ya ziyaret gerçekleştireceklerini ve domates ihracatının önündeki engelleri kaldırmak için görüşmeler yapacaklarını aktarırken, olumlu sonuç alacaklarına inandıklarını kaydetti.

Referanduma da değinen Çavuşoğlu, söylenilenin aksine sistemin Cumhurbaşkanı Erdoğan için değil, ondan sonrası için gerekli olduğunu iddia etti. 

Çavuşoğlu, "Bu sistemin sağlam olmasından değil, cumhurbaşkanımızın güçlü olmasından, sizin de desteğinizden dolayı böyle oluyor. O yüzden biz sonrasını planlamak için bu sistemi getirmek durumundayız" dedi.

'HERKES HADDİNİ BİLECEK'

Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sistemde Türkiye güçleniyor, daha bağımsız olacak. Türkiye artık onların kontrolünde değil. Çatlıyorlar. 'Dünyanın en büyük havalimanını nasıl yapıyorsunuz' diyorlar. Kestik hortumları, yapıyoruz yatırımları. İnsani yardımda dünyada birinci sıradayız. Geçen sene 4 milyar dolar yardım yapmışız. Onlar Türkiye'nin zayıf kalmasını istiyor. O yüzden terör örgütlerine kucak açıyorlar. Şunu da bilsinler ki ne Almanyası ne Hollandası bizi korkutamaz. Hiç kimse de bizi engelleyemez. Demokratik hakkımızı da gider kullanırız. Onlar nasıl Türkiye'de kullanıyorsa biz de orada kullanırız. Onların demokrasi ve insan haklarında ikiyüzlülüğünü suratlarına vururuz. Hiç endişe etmeyin. Herkes haddini bilecek. Herkes demokrasi, insan haklarında çifte standarttan uzak duracak, kimse bize ders vermeye kalkmasın. Avrupa'daki vatandaşımızla da buluşacağız. Ne PKK ne bir başkası bizi durduramaz. Biz bizimle dost olmak isteyenle dost olmaya varız. Bu yüzden herkese bu sistemi anlatacağız ve 16 Nisan'dan sonra farklı bir Türkiye'ye uyanacağız. Size güveniyoruz."