#DirenEğitim'den liselilere destek: Sırtlarını karanlığa, yüzlerini aydınlığa dönüyorlar

#DirenEğitim grubu, son günlerde mezuniyet törenlerinde yandaş ve gerici okul yöneticilerini protesto eden liselilere destek mesajı yayınladı. Mesajda "Liseliler sırtlarını karanlığa, yüzlerini aydınlığa dönüyorlar" denildi.

Haber Merkezi

#DirenEğitim grubu, son günlerde mezuniyet törenlerinde yandaş ve gerici okul yöneticilerini protesto eden liselilere destek mesajı yayınladı. Mesajda "Liseliler sırtlarını karanlığa, yüzlerini aydınlığa dönüyorlar" denildi. 

İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ndeki mezuniyet törenlerinde yandaş okul yönetimlerini protesto eden ve sırtlarını dönen liselilere destek veren #DirenEğitim grubunun mesajında, "Farklı renkleriyle liselerden yükselen ve yayılan bu ses güç veriyor ülkemizin ilericilerine, umudu büyütüyor her yerde" ifadeleri kullanıldı. 

#DirenEğitim grubunun yayınladığı mesajın tamamı şöyle: 

Liselilerin sesi yükseliyor mezuniyet törenlerinden. Üzerlerine gelen gerici karanlığa, sınav kuşatmasına inat, boyun eğmiyor liseliler. Sırtlarını karanlığa, yüzlerini aydınlığa dönüyorlar. Akılları, yürekleri aydınlık gençlerimiz bir kez daha gösteriyor AKP’nin kalıbına sığmayacaklarını.

Önce İstanbul Erkek Lisesi, sonra Galatarasay Lisesi, sonra Cağaloğlu Anadolu Lisesi. Gerici idarecilerin eliyle yürütülen karanlığa, dayatmalara, baskılara boyun eğmediklerini haykırıyorlar liseliler. Farklı renkleriyle liselerden yükselen ve yayılan bu ses güç veriyor ülkemizin ilericilerine, umudu büyütüyor her yerde.

Biliyoruz ki saraydakini ve destekçilerini korku sarıyor, uykuları kaçıyor ülkenin gerici karanlığından beslenenlerin. AKP’nin gerici maşaları bunun için saldırıyor gençlere. Tüm ahlaksızlıklarını unutup, ahlak dersi vermeye çalışıyorlar gençlere. Çukurlarından sesleniyorlar yine, çamurlarını sıçratmak için gençlere. Ama tutmaz, yapışmaz!

Korkmaya devam edin, çünkü bu düzene sırtlarını dönen gençlerin sayısı giderek artıyor. Bundan beş yıl önce, sınavlardaki şifreli hırsızlık için ayağa kalkan liseliler, geleceklerini çalan karanlığa karşı seslerini bir kez daha yükseltiyorlar.

Dalga dalga yayılmaya devam edecek karanlığınızı yırtacak gençlerin bütün yaratıcılıklarıyla attıkları çığlıkları. Aydınlık yüzlü gençlerin sesleri, annelerinin-babalarının, öğretmenlerinin sesleriyle birleşerek büyüyecek, öğrencisinin etek boyundan tahrik olan gerici idarecilerin peşine düşecek, dur diyecek büyüyen karanlığa.

Ve örgütlenecek öğrenciler, veliler, öğretmenler.

Örgütlenecekler gericiliğe karşı, laiklik ve aydınlanma için.  

Örgütlenecekler çocuklarımızın güzel geleceği, gençlerimizin eşitlik ve özgürlüğü yaşadığı ve öğrendiği okullar için.

Ülkemizin tüm aydınlık yüzlerini, liselilerin sesine ses katmaya, boyun eğmeyenlere güç vermeye, laiklik ve aydınlanma için örgütlenmeye çağırıyoruz.

Selam olsun bu ülkenin pırıl pırıl aydınlık liselilerine, selam olsun umudumuzu hep diri tutanlara.