'Devletin 50 yıllık sırlarını ele geçirdiler'

Kozmik oda aramalarına ilişkin HSYK raporunda, devletin 50 yıllık sırlarının "FETÖ" tarafından ele geçirildiği belirtildi.

AA

HSYK'nın hazırladığı raporda, 2010 yılında gerçekleştirilen Kozmik Oda aramalarında devletin 50 yıllık sırlarının Gülen Cemaati tarafından ele geçirildiği belirtildi.

Başmüfettişliğin raporunda, kozmik oda aramalarının Bülent Arınç'a suikast gerekçesiyle yapıldığı hatırlatılarak, suikaste ilişkin "makul şüphe",  "somut olguların bulunmaması"na karşın, savcı Mustafa Bilgili tarafından, Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda arama talep edildiği belirtildi.

"Genelkurmay Başkanlığı'nın tüm itirazlarına rağmen kozmik odada 20 gün boyunca yapılan aramalarda 1970'li yıllardan bu yana tutulan 'devlet sırrı' niteliğindeki tüm bilgilere nüfuz edilmiştir" denilen raporda, kozmik odadan çıkartılan verilerin Ergenekon, Balyoz gibi davalarda sahte rapor vermekle suçlanan bilirkişiye inceletildiği belirtildi.

Ayrıca bu  bilgilerin "casusluk amacıyla" ele geçirildiği de ifade edildi.

Söz konusu bilgi ve belgelerin darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse tarafından savcılığa teslim edildiğinin hatırlatıldığı raporda, hard disklerin kopyalarının çıkartılarak örgüte servis edildiği saptamasında da bulunuldu.

Raporda, daha önce ihraç edilen ve bir kısmı darbe girişimi sonrası tutuklanan hakim ve savcıların, siyasi ve askeri casusluk yapma suçlamasıyla da yargılanmaları talep edildi.