DEÜ'nün kapısı AKP'li Şentop'a açık, CHP'li Cihaner'e kapalı!

AKP Milletvekili Mustafa Şentop’un kısa bir süre önce "Cumhurbaşkanlığı sistemi" konulu konferans verdiği Dokuz Eylül Üniversitesi, CHP’li İlhan Cihaner’in "Referandum sürecinde demokrasi ve hukuk" konulu konferansına izin vermedi.

Referanduma götürülen metnin mimarlarından Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop, 10 Mart tarihinde üniversitede "Cumhurbaşkanlığı sistemi" konferansı düzenlemişti.

Üniversite yönetimi, öğretim görevlileri ve öğrencilere resmi davet göndermiş, AKP’li vekil de etkinliği Twitter hesabından paylaşmıştı.

CİHANER'İN KONFERANS TALEBİNE RET

Üniversite öğrencileri ve Eğitim-Sen Üniversiteler Şubesi üyesi akademisyenler, aynı salonda 31 Mart 2017 tarihinde CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in katılımıyla "Referandum Sürecinde Demokrasi ve Hukuk" konulu bir konferans düzenlemek için rektörlüğe başvurdu.

 

Rektörlükten konferansa izin çıkmazken, Cihaner’in konuşması üniversitenin karşısında yer alan Tarık Akan Kültür Merkezi’ne alındı.

"TALEP ÇOK, KARŞILAYAMAYIZ"

Birgün’den Mustafa Komüş’e konuşan İlhan Cihaner, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Cevdet Oral’la görüşmesinde kendisine, “Bu süreçte çok fazla milletvekilinden, siyasiden bu tarz etkinlik talepleri var. Bütün talepleri karşılayamayacağımız için böyle bir karar aldık” dediğini aktardı.

Cihaner, genel sekreterin Şentop’a çıkan izni ise “Komisyon başkanı olarak teklifin ne getirip ne götürdüğünü anlattı” sözleriyle savunduğunu belirtti.

CHP’li vekil Cihaner, “Benim de bunları anlatacağımı söylememe karşın tavırları değişmedi. Üzerlerinde bir baskı olduğu çok net biçimde anlaşılıyor" dedi.