Denizli'de polis BOYUN EĞME dergisinin satışını engellemek istedi!

Denizli'de haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin "Türkiye yobazlara bırakılamaz" manşetini taşıyan 15'inci sayısının satışı polis tarafından engellenmek istendi. Kimlik kontrolü bahanesiyle derginin satış ve tanıtımını engellemeye çalışan polis, kendisini nezakete davet eden partililere, "Senden mi öğreneceğim, siz bize yobaz diyorsunuz ya" demesi dikkat çekti.

soL-Denizli

Denizli'de Candoğan Parkı önünde haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin satışını ve bildiri dağıtımı yapan Komünist Partili üyeleri polis tarafından önce engellenmeye, sonra darp edilmeye çalışıldı.

Denizli polisi hiçbir gerekçe göstermeden BOYUN EĞME dergisinin satışını ve bildiri dağıtımını engellemek istedi. BOYUN EĞME dergisinin satışı sırasında, resmi ekip otosuyla Candoğan Parkı önüne gelen polisler, bir parti üyesine "Kimliğini ver" dedi. Parti üyesinin polisi daha kibar olmaya davet etmesi üzerine polis, "Senden mi öğreneceğim kibar olmayı, siz bize yobaz diyorsunuz ya" demesi dikkat çekti. 

"ÇANTANIZI ARAYACAĞIM YA BOMBA VARSA..."

Kimlik  kontrolü bahanesi ile Komünist Partililere müdahale ve saldırıda bulunan polisler, "Çantaları arayacağız bomba mı var ne var görelim" diyerek partililerin çantalarını aramak istedi. Arama emri olmadan çanta ve üst araması yaptırmayan Komünist Parti üyelerini darp etme girişiminde bulunan polislerlerin bu girişimi güçlükle engellenebildi. 

Polisler, müdahale sırasında avukatlarını aramak isteyen Komünist Partililerin telefonlarını almaya çalıştı. Yurttaşların toplanıp polislere tepki göstermesi üzerine, polisler olay yerinden uzaklaştı.