Deniz Baykal: Komşuda yangın var diye mecbur değiliz

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 'Komşuda yangın var' diye o yangında perişan olanları nüfusumuza kaydetmeye mecbur değiliz" dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Komşuda yangın olunca çoluk, çocuğuna sahip çıkıldığını belirten Deniz Baykal, açıkta kalan insanları evlerinde kabul ederek, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını, onlara gerekli desteğin verildiğini anlattı. Baykal, şöyle devam etti:

"Türkiye bunu yapmıştır. Elbette komşuda acı çekenlere yardımcı olmak görevimizdir. Onu yapıyoruz. Evimize alıyoruz, bağrımıza basıyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ama komşuda yangın var diye o yangında perişan olan insanları nüfusumuza kaydetmeye mecbur değiliz. Türkiye'nin çevresine yardımcı olabilmesi için önce kendisine sahip çıkması lazım. Kendisi olmaya devam edebilmesi lazım. Kendisini güçlü bir şekilde ayakta tutmaya devam etmesi lazım. Çevremizdeki faciaların bizi de çekim alanı içine sürüklemesine fırsat vermemek lazım. Türkiye'nin kendisini, gücünü, sorumluluğunu bilmesi lazım. Yardımlaşma, dayanışma evet ama Türkiye, Türkiye olarak kalmaya devam etmelidir."