'Cumhuriyet gazetesi operasyonunu yürüten savcı FETÖ üyeliğinden yargılanıyor'

CHP Sözcüsü Böke, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyona ilişkin "Suçlamayayı yapan savcı FETÖ üyeliğinden yargılanıyor. 28 numaralı sanık. FETÖ'ye üye olmak, casusluktan açıkça suçlanıyor. Bir de "suç uydurmak" suçlamasıyla yargılanıyor" dedi.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhuriyet'e yapılan operasyonu "AKP-FETÖ kardeşliğinin ortak operasyonudur. Cumhuriyet, kırmızı çizgimizdir. Bir adım dahi geri adım atmayacağız, teslim etmeyeceğiz.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

CHP'li Böke şunları söyledi:

AKP'nin faşizmi Cumhuriyet'e sistematik ve açıktan saldırıyı devam ettiriyor. Tek adam diktasını resmileştirmrek için trajedi ortaya koyuyorlar.

Bu faşizm hayatımızda somut biçimde karşımıza çıkıyor. Bütün demokratlar, Cumhuriyet sevdalıları hep bir arada buna hayır denmesi kararlılığını ifade ediyorlar. Bu ihtiyaç her geçen gün daha kararlı biçimde ortaya çıkıyor.

'KİMSE YAPTIKLARI YANINA KALACAK SANMASIN'

AKP bu faşizmi tahkim etmek için attığı her adım irademizi güçlendiriyor.

Hiç kimse bu saldırılarla Cumhuriyet ve demokrasiyi teslim alacağını sanmasın. Biz Cumhuriyeti de demokrasiyi de teslim etmeyeceğiz. Hiçbirimiz geri adım atmayacağız. Kimse bu yaptıklarının yanına kalacağını sanmasın. Demokrasimize yapılan saldırıların hesabını verecekler.

'CUMHURİYET KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR'

AKP faşizmi gözünü açıkça Cumhuriyet'e dikti. Daha önce Ergenekon şimdi de FETÖ ile suçluyorlar. Çünkü Cumuriyet sıradan bir gazete değildir; genç Cumhuriyetin kuruluş hikayesinin bir eseri. Kurucu iradeninin hatırası, Uğur Mumcuların, Kışlalıların, Üçokların evi, İlhan Selçuk'un gazetesidir, faşizmin ve darbecilerin korkutuğu bir güç, Cumhuriyetin kurumudur.

Cumhuriyet gazetesine yapılan her saldırı bizim Cumhuriyetimize yapılan açık saldırıdır. AKP rejiminin Cumhriyet'e saldırması tesadüf değil. İlericiler, demokratlar Cumhuriyet gazetesini AKP faşizmine teslim etmeyecekler. Cumhuriyet, kırmızı çizgimizdir. Cumhuriyet'ten bir adım dahi geri adım atmayacağız, teslim etmeyeceğiz. Gençlerimiz nöbete devam ediyor, kadınlarımız sokaktalar. CHP Cumhuriyet'in arkasında durmaya devam ediyor, edecek. Onlara gönülden teşekkür etmek istiyorum.

'FETÖ KARDEŞLİĞİNİN OPERASYONU'

Cumhuriyet'e yapılan operasyon AKP- FETÖ kardeşliğinin yaptığı bir operasyondur. Başsavcılığın açıklaması var. FETÖ adına suç işlediler diyor. Ancak soruşturmayı yürüten savcıyla ilgili garabet bir durum var. Suçlamayayı yapan savcı FETÖ üyeliğinden yargılanıyor. 28 numaralı sanık. FETÖ'ye üye olmak, casusluktan açıkça suçlanıyor. Bir de "suç uydurmak" suçlamasıyla yargılanıyor. Tutuksuz ve görevde. FETÖ kardeşliği girişiminiden 5 gün önce bir haber yapıldı. 15 Temmuz'la ilgili İstanbul'daki soruşturmayı yürüten savcının kardeşi FETÖ'den açığa alındı. Bu kişi Cemaat abisi olduğu gerkçesiyle açığa alınmıştı. Bu haberi Cumhuriyet yazmıştı. FETÖ bağlantılarını açığa çıkaran gazeteyi susturmaya yönelik en radikal adımı attı.

OPERASYONU BİRLİKTE YAPTILAR

Cumhuriyet'e yapılan bu suç ortaklığını örtme operasyonudur. FETÖ-AKP kardeşliğinin birlikte yaptığı operasyondur. Suç ortaklığını gizlemek için bu operasyon yapılmıştır.

BU SORULARA HALA YANIT VERİLMEDİ

AKP'nin içindeki FETÖ'cüleri koruma telaşı her şey de görülüyor. Daha önce sormuştuık bir kez daha soracağız. Net ve açık olarak bu hükümetten yanıtı hemen bekliyoruz

1- Bu Hükümetin 15 Temmuz darbesine dair daha önceden haberi var mıydı?
2- FETÖ'nün haberleşme programı olduğu söylenen BYLOCK'un kullanıcı listesi soru işaretleri barındırıyor. Yazılımcı elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Nasıl, hangi güçle? Bylock programını uluslararası bağımsız kuruluş incelemeden bu listelere inanmamızı bekleyin.
3-Darbe girişimin kilit ismi Adil Öksüz. Darbenin siyasi ayağı neden ortaya çıkarılmıyor?
4- Türkiye insan haklarıyla ilgili uluslararası madddeleri askıya aldı. Adil yargılanma vermeyeceğiz dedi. Hangi hakla 'adil yargılamayacağız' diyebiliyorsunuz? Siz hangi hakla 'işkence yapacağız' diyorsunuz?

Hükümet bir türlü bir sorulara yanıt veremiyor. AKP kendi içindeki FETÖ'cülerle hesaplaşamıyor. Ortaklık o kadar derin ki bunun yerine sivil darbe yaşatıyorlar. Sivil darbenin amacı darbecileri korumaktır. Sistematik biçimde hukuku ve demokrasiyi ayaklar altına almak istiyorlar. Bu darbeyle korkutmaya çalışıyorlar.