Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Arakanlı müslümanlara 100 ton yardım malzemesi gönderilecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmeleri sonrası kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın Arakanlı müslümanlara 100 tonluk gıda yardımı yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arakan'da yaşanan dramla ilgili Myanmar lideri ile görüşme yaptı.

Görüşmede Erdoğan, Arakan müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını vurguladı. Konuya ilişkin görüş teatisinde bulunan Erdoğan ile Aung San Suu Çii, mevcut krizin nasıl çözümlenebileceği ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması konularını ele aldı.

Erdoğan, Türkiye'nin sorunun çözümüne yönelik çabaları desteklediğine, bu süreçte orantısız güç kullanımından uzak durulması ve sivil halkın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğine de işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşmleri sonrası Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Arakanlı müslümanlara 100 tonluk gıda yardımı yapacağını açıkladı.