Cübbeli Ahmet Hoca şimdi de köleliği savundu!

Daha önce de yaptığı akıldışı ve sansasyonel açıklamalarla bilinen Cübbeli Ahmet, köleliğin "İs­la­m’­ın bir mü­es­se­se­si­" olduğunu söyleyerek, gelecekte köleliğin geleceğini söyledi.

Haber Merkezi

Cübbeli Ahmet Hoca adıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Vahdet gazetesindeki yazısında köleliği savundu. Köleliğin şimdi mevcut olmamasının gelecekte olmayacağı anlamına gelmediğini söyleyen Ünlü, kölelik "İs­la­m’­ın bir mü­es­se­se­si­dir" dedi. 

"Hazreti Mehdi döneminde", cihatlar olduğunda ilerde de köleliğin geleceğini söyleyen Ünlü, müslüman olmayanların bu cihatlarda köleleştirileceğini söyledi. Ünlü, bunun olumlu bir şey olduğunu söyleyerek, öldürülürlerse kafir olarak ölmüş olacaklarını iddia etti. Ünlü, "İs­lam öl­dü­rül­me­si­ni de is­te­mi­yor. Kur­ban ol­du­ğum Al­lah acı­dı­ğı için kö­le ol­sun­lar de­di. Ka­dın­lar da ca­ri­ye ol­sun de­di" diyerek cariyeliği de savundu.

Yazısında kölelerin serbest kalmayı istemediğini de iddia eden yazar, kölelerin yatacak yeri ve yemeği olduğu için rahat olduğunu söyledi. Böylece özgür iradeye verdiği önemi de gösteren Ünlü, "Mev­la zor­la cen­ne­te so­ku­yor kö­le­le­ri, ca­riye­le­ri" diyerek, cariyelerin İslam ahlakını öğrenerek "evliya" olduğunu da iddia etti.