Çocuk istismarı alkışçısı Nureddin Yıldız'a kıyamadılar: Sinoplular gözaltına alındı

Kadın ve çocuk istismarcısı açıklamalarıyla bilinen Nurettin Yıldız'ın Sinop'ta önceki hafta protesto edilmesiyle ilgili bu akşam 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına tutulanların ifadelerinin nöbetçi savcının alması talebi reddedildi. 17 kişi bu geceyi gözaltında geçirecekler ve ifadeleri sabah alınacak.

Kadın ve çocuk istismarcısı açıklamalarıyla bilinen Nureddin Yıldız'ın Sinop'ta önceki hafta protesto edilmesiyle ilgili bu akşam 17 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı olan 2 kişininse şehir dışında olduğu öğrenildi.  Gözaltındakilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Gözaltına tutulanların ifadelerinin nöbetçi savcının alması talebi reddedildi. 17 kişi bu geceyi gözaltında geçirecekler ve ifadeleri sabah alınacak. 

"6 yaşındaki çocuklar evlenebilir", "çalışan kadın, fuhuşa hazırlık yapan sürece destek olmuş oluyor" sözleriyle büyük tepki toplayan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH’nın davetlisi olarak Sinop’ta bir etkinliğe davet edilmiş, Sinop halkının kitlesel protestoları sonucu etkinlik iptal olmuştu.

Sinop’un Ayancık ilçesine de davet edilen Nureddin Yıldız’ın buradaki etkinliği iptal edilmiş, Sinop Barış ve Demokrasi Platformu’nun düzenlediği protestoda ise valiliğin etkinliği son ana kadar iptal etmemesi eleştirilmişti. Etkinliğin iptal edilmesi sonrası basına konuşan Nureddin Yıldız, ‘bürokrasideki hantallık’tan şikayet etmiş ve ‘valilik ve kaymakamlığın yanlışlarını düzelttikten sonra Sinop’u köy köy gezeceklerini’ açıklamıştı. 

İleriki günlerde Sinop Valisi Yasemin Çetinkaya ve Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulduğu ortaya çıktı. Şikayette yetkililerin ‘gerekli güvenlik önlemlerini almayarak devletin 3-5 çapulcu karşısında aciz kalmasına sebep oldukları’ söyleniyordu.

Geçtiğimiz hafta protestoculardan bazıları emniyete ifade vermek üzere çağırıldılar. Bugün akşam saatlerinde 17 kişi evlerinden gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı olan 2 kişininse şehir dışında olduğu öğrenildi.

Gözaltındaki grubun sözcülerinden Metin Gürbüz polis denetiminde emniyetin önüne gelerek bir açıklama yaptı. Sabah 9'da savcılığa götürüleceklerini söyleyen Gürbüz, laiklik konusunda duyarlı tüm Sinopluları 9'da Adliye önünde toplanmaya çağırdı. Gürbüz'ün açıklaması sonrası emniyetin önündeki bekleyiş sonlandırıldı