Cinayet çağrısı yapan gerici örgütün sosyal medya hesapları kapatıldı

Ankara caddelerine eşcinseller hakkında katliam çağrısı afişleri asan ve bunu haberleştiren soL Portal’ı da hedef gösteren gerici Genç İslami Müdafaa adlı örgütün Facebook ve Twitter hesapları şikâyetler üzerine kapatıldı, örgüt yeni hesaplar açtı.

Haber Merkezi

Ankara’nın cadde, bulvar, sokak ve otobüs duraklarına eşcinsellerin öldürülmesi gerektiği yönünde afişler asan ve kendilerini Genç İslami Müdafaa olarak adlandıran gerici örgütün Facebook ve Twitter hesapları, binlerce şikâyet üzerine kapatıldı. Gerici oluşum zaman yitirmeden yeni hesaplar açarak, “Solcuların ve eşcinsellerin saldırıları sonucu hesabımız kapatılmıştır. Artık bu hesaptan paylaşım yapılacaktır” duyurusu yaptı.

Geçen hafta Ankara’da afiş çalışması yaparak, Muhammed peygamberin sözü olduğu iddia edilen ve eşcinsellerin öldürülmesi yönünde çağrıda bulunan bir hadisi cadde ve sokaklara yapıştıran gerici oluşuma tepki yağdı. Örgütün sosyal medyadaki sayfaları Facebook ve Twitter yönetimine şikâyet edildi. Şikâyetçilere Facebook yönetiminden, “sayfayı inceledik, topluluk standartlarımızı ihlal ettiği için kaldırdık” mesajı gönderildi. Aynı şekilde gerici ve cinayet çağrıcısı örgütün Twitter hesabı da askıya alındı.

 

Örgüt aynı isimler altında yeni bir Facebook ve Twitter sayfası açarak, kendilerine karşı başlatılan kampanyaya yanıt verdi. Gerici örgüt yanıtında, afişlerde yer alan cümlenin kendilerine ait değil, peygambere ait olduğunu savundu.

Genç İslami Müdafaa adlı örgüt, kapatılan Twitter hesabında, soL Portal’ın önceki gün yayınladığı “Gerici örgütten eşcinsel katliamı çağrısı” başlıklı haberi retweetleyerek, “Resulullah (sav)’in sözünü katliam çağrısı olarak görüyorlar” diyerek soL Portal’ı da hedef göstermişti.

Öte yandan Genç İslami Müdafaa adlı gerici örgüte karşı hukuki yaptırım uygulanması için change.org adlı kampanya sitesinde bir imza kampanyası başlatıldı.