Cihatçılardan Alevilere yönelik tehdit: Cihat kazanacak!

İstanbul Pendik'te bulunan Şahkulu Sultan Dergâhı Pendik Şubesi'nin giriş kapasına "cihat kazanacak" yazıldı.

İstanbul Pendik'te Esenler Mahallesi'nde bulunan Şahkulu Sultan Dergâhı Pendik Şubesi'nin giriş kapasına önceki gece kimliği belirsiz kişiler tarafından “evrensel düşüncenin kapısı” yazısının üzerine çarpı işareti atılarak "cihat kazanacak" yazıldı.

Saldırıyı TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Son dönemlerde yeniden artışa geçen Alevi vatandaşlarımızın yaşam alanlarına ilişkin saldırılar, aklımıza geçmişte yaşanan kötü olayları getiriyor. Bu çirkin saldırılar özenle araştırılması ve ‘çocuk işi’ diye geçiştirilmemelidir” ifadesini kullandı.

Yarkadaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1- Önceki gece meydana gelen saldırı olayıyla ilgili adli tahkikat başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise hangi aşamadadır? Olayın fail ya da failleri tespit edilebilmiş midir?

2- Benzeri olayların tekrarlanmaması için kolluk kuvvetleri ve mülki idare ne gibi önlemler almıştır?

3- Olayın gerçekleştiği noktada mobese kamerası var mıdır? Varsa ilgili görüntüler incelenmiş midir?

4- Irkçı nefret söylemi içeren ve zaman içerisinde şiddete dönüşen saldırıların önlenmesine ilişkin yasal ve caydırıcı öğeler içeren bir adım atılması düşünülmekte midir?

5- Son 1 yıl içerisinde fiziksel ve psikolojik baskı içeren saldırılardan kaçı hakkında bir soruşturma başlatılmış ve bu saldırılardan kaçı yargı organlarına intikal etmiştir?

6- Özellikle Alevi yurttaşların ev ve derneklerinin işaretlenmesine yönelik Bakanlık nezdinde bir inceleme başlatılmış mıdır?

7- 4 Haziran’da açılışı yapılan Şahkulu Sultan Dergâhı Pendik Şubesi'ne açılışı sırasında yumurtalı saldırı yapıldığı bilinmektedir. Yumurtalı protestoya ait failler tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise fail ya da failler yargı organlarına intikal ettirilmiş midir?