Cihatçı çetelerin kampüs faaliyetine tepki gösteren öğrencilere gözaltı!

El Nusra'nın komuta kademesinde olduğu söylenen isimsiz bir konuşmacının İHH ve TÜGVA tarafından düzenlenen bir organizasyonla konferans verdiği Osmangazi Üniversitesi'nde, bugün öğrenciler "Üniversitelerde cihatçı çetelere, faşistlere, AKP'ye geçit vermeyeceğiz" pankartı açarak tepki gösterdi. İHH standına tepki gösteren 8 öğrenci ise gözaltına alındı.

Ulaş Çelikkol

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 6 Aralık Pazar günü Suriye Türkmen Cephesi'nin ve El Nusra'nın komuta kademesindeki isimsiz bir konuşmacı, İHH ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) düzenlediği "Türkmen dağında neler oluyor? / Türkmen Cephesi Komutanı anlatıyor" başlıklı konferansta konuştu. O günden bu yana da yerleşke içerisinde İHH adı altında stant çalışması yapılarak cihatçı çetelere yardım toplandı.

CİHATÇI ÇETELERE TEPKİ GÖSTEREN ÖĞRENCİLER GÖZALTINA ALINDI! 

Bu duruma tepki gsöteren ilerici ve sosyalist öğrenciler İHH standına müadahelede bulununca olay yerine gelen çevik kuvvet polislerince darp edilerek gözaltına alındı. İHH standına tepki gösteren 8 öğrencisini gözaltına alındığı öğrenildi. 

"ÇETELERE, FAŞİSTLERE, AKP'YE GEÇİT VERMEYECEĞİZ" PANKARTI AÇILDI

Pazar günkü gerici panele ve İHH'nin cihatçı çetelere yardım toplama çalışmasına tepki gösteren öğrenciler bugün bir basın açıklaması yaptı. Aralarında Komünist Gençlik'in de bulunduğu öğrenci grupları, "Üniversitelerde cihatçı çetelere, faşistlere, AKP'ye geçit vermeyeceğiz" pankartı açtı. Yapılan basın açıklamasında ise "Üç gündür Eskişehir'de yaşananlar Türkiye'de yaşananlardan bağımsız bir şey değil. Üç gün öncesinde TÜGVA adındaki bir dernek IŞİD'çilerin ve El Kaide unsuru olan cihatçı çetelerin siyasi sözcüsü olan birisini rektörlüğün desteğiyle Osmangazi Üniversitesi içerisine sokmuştur" denildi. 

Öğrenciler, üniversitelere cihatçı çeteleri sokmayacaklarını, gericiliğe karşı mücadele edeceklerini vurguladı.