CHP'den AB ve Şangay açıklaması: Türkiye Erdoğan'dan büyüktür

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada AB'ye "Türkiye Erdoğan'dan büyüktür" sözleriyle seslendi.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Gerçekgündem'in haberine göre, "Ekonomimiz AB ile zaten entegre. Ekonomik olarak biriz. AB Türkiye'nin toplam ihracının yüzde 48,5. Burada ürettiğimiz ürünlerin yarısını AB'ye satıyoruz" diyen Böke, "Şangay 5'lisi ihracatımızda yüzde 3'lük paya sahip. Gelirimizi elde ettiğimiz ürüne arkamızı döneceğiz, yüzde 3'lük pazra geleceğimizi bağlayacağız. İthalatta aynı şey. Dışarıdan ürün alarak katma değer yaratmak mümkün değil. Bunun yüzde 40'ını AB'den yapıyoruz. Buna arkamzıa dönüp yüzde 21'inin yaptığımız Şangay 5'lisine yüzümüze döndüğümüzde üretim yapamayız. Şangay 5'lisinden gelen yatırım yüzde 8,8. Hukuk değerlerinde ise zaten Şagay 5'lisinin parçası. Türkiye'yi biz oradan çıkarılm diyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında "Avrupa'ya seslenmek istiyoruz" diyen Böke, şöyle devam etti:

Avrupa Türkiye'nin birden büyük olduğunu anlamalı. Türkiye Erdoğan'dan büyüktür. Türkiye batıyla entegre olmuş bir ülke. Türkiye, kimi zaman batıdan daha fazla ilerlemiş bir ülke. Umuyoruz, AB bu gerçeği gözardı etmeden karar verir. Umuyoruz, Türkiye'de iktidar verilecek tüm kararlara dair çalışmasını yapmıştır.

AB ile bilerek gerginlik çıkaralar ekonomik ambarga gelirse ne yapacaksınız? gümrik Birliği ortadan kaldırılsa yatırım yapanlara ne diyeceksiniz? İşçiyi nasıl koruyacaksınız? Buna hazır mısınız? AKPiktidarı sürekli sorun yaratıyor.